Image Alt

Етно храна и пиће

Почетком септембра традиционално се одржавају Дани вргања, туристичка манифестација која окупља љубитеље и скупљаче ове врсте печурака. Како се овогодишња манифестација развија, проверила је Катарина Радовић новинарка ТВ Нова Посебно је интересантно има ли вргања ове године с обзиром на сушу? „Нажалост, вргања је ове године веома мало“,

У селу Горња Горевница код Чачка јуче је почела манифестација „Млечни пут“, највећи сајам белог мрса у региону, на којем је више од 50 излагача сира и производа на бази млека представило своје производе. Сви посетиоци ће још данас моћи да дегустирају, али и да купе сиреве

Много је недоумица око тога шта је права проја, а шта пројара или пројарица, и од чега се оне праве. У краљевачком крају знају све тајне о припреми овог старинског јела, што ће и показати данас на Пројади у Ратини.Засебно или са додацима, проја од белог

  Породица Јановић из Сомбора почела је са израдом бомбона, лицидерских срца и медењака давне 1911. године.  Како истиче Агнеза Јановић, пета генерација која се бави овим слатким послом, и у савременом добу и све више доступним машинама, породица је остала верна ручном раду. - На челу

Ове недеље путеви сира воде на путовање у Криви Вир, село познато по једном од најквалитетнијих сирева на Балкану. У овој малој заједници, која се налази на територији општине Бољевац, између планина Ртањ и Кучајских планина, традиција прављења сира од аутохтоних оваца негује се вековима. Репортер

У ВРЕМЕ када су "Jовачку ружицу" некада пили Немци, Аустријанци, Парижани и мештани Лондона, под виногорјем у Јовцу било је 800 хектара. Данас има тек петнаестак хектара, од којих 12 припада приватној винарији. Село Јовац надомак Ћуприје у 19. веку било је једно од најбогатијих предела виновом

Удружење „Круна“ из Нишке Бање традиционално организује манифестацију „Етно сусрети Нишка Бања“, која ће се ове године одржати од 6. до 8. септембра на главном шеталишту и платоу код фонтане. Овај догађај окупиће бројне излагаче и посетиоце из свих крајева Србије, који ће имати прилику да

Оно што је хуммус у арапском свету, ајвар је на Балкану — пише ауторка текста објављеном на BBC - Ајвар: The vegan "caviar" of the Balkans. Једном реченицом објаснила је она колико је ајвар популаран на просторима Балкана. Али зашто "кавијар са Балкана"? Наиме, на Википедији може

Берба грожђа у вршачком крају, једном од највећих виногорја у Србији, почела је месец дана раније него што је то уобичајено – већ 5. августа. Екстремне врућине током јула и августа утицале су на то да су гроздови "насилно" сазрели, али нису изгубили на квалитету. Ипак,

Један од најважнијих актуелних сезонских послова је свакако берба и прерада шљиве, а Ваљевски крај је већ деценијама познат као срце производње суве шљиве у Србији, са највећим капацитетима за сушење. Ове године, и поред изазовних временских услова, род је више него задовољавајући. Нашколега, новинар РТС-а Михајло

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish