Image Alt

Етно храна и пиће

Под слоганом „Краљевачки кајмак – Бренд који траје“, већ 15. годину заредом одржава се „Кајмак бал“, манифестација у организацији београдске подружнице Завичајног друштва Краљево. Овај догађај слави један од најпрепознатљивијих српских млечних производа, чија традиција производње траје вековима. Краљевачки кајмак одавно је превазишао границе Краљева и Србије.

Традиционална „Белоблатска кобасица“ одржава се овог викенда у Белом Блату, селу надомак Зрењанина. Дводневна манифестација посвећена добром залогају окупила је велики број излагача, од произвођача сухомеснатих производа, чварака, домаћих колача, вина и ракије, сирева и млечних производа, меда и предмета од дрвета, до крзнара и опанчара. Као и

Слободан Боба Антић (35) и његова супруга глумица Јелена Филиповић Антић из Врања власници су Самсаре доброг укуса. Код њих се осим самсе могу купити домаће пите, ванилице, салчићи и прпећ. Боба је по струци економиста, али су како каже љубав према тесту и необичан спој са

Магареће млеко – природни еликсир који је спас за многе, али доступан само реткима. Његова лековита својства већ вековима су позната, посебно за плућне болести, астму и бронхитис. Међутим, овај драгоцени напитак није лако пронаћи. У срцу Ковиља, малог места познатог по природним лепотама, један човек

У савременом свету убрзаног живота, дилема између домаћег кувања и куповине готових јела постала је свакодневна. Са једне стране, многи сматрају да је кућа која мирише на кувану храну симбол топлине и породичне блискости. Са друге стране, све више људи се окреће практичности и штеди време

Пчеларство је једна од најстаријих људских делатности која повезује природу и човека у симбиози од које сви имамо користи. На Златару, планини познатој по чистој природи, професор Ђоко Зечевић годинама води своје пчелињаке, делећи знање и искуство са заједницом. „Иако су пчеле законски сврстане у ситну стоку,

Горан Овчаров је заменио удобности живота у Шведској и успешну каријеру за живот у срцу Србије, у селу Кремна. Узгајајући Моравке, аутохтону расу свиња, и производећи органско месо, Горан је оживео традиционалне вредности и показао како љубав према отаџбини и природи може постати животна мисија. „Живео сам

На 11. Зимској школи за пољопривреднике у Пожеги, Миломир Станојчић, дипломирани економиста из Ужица и страствени фармер, одржао је инспиративно предавање о својим искуствима у узгоју коза расе Алпино. Са девет година праксе, он је поделио драгоцене савете и охрабрио присутне да се упусте у овај

У малом месту Ковиљ, где је време стало између традиције и савременог живота, један човек већ деценијама чува дух старих обичаја. Саво Граорац, домаћин познат по белом шалу који је постао његов заштитни знак, већ 15 година се бави узгојем и прерадом свиња мангулица, а његови

Аустралорп, раса кокошака пореклом из Аустралије, све је популарнија на малим и средњим газдинствима у Србији. На имању породице Милојевић у селу Грабовац, код Свилајнца, ова раса је постала симбол успешног споја традиционалног узгоја и модерних захтева производње. Карактеристике Аустралорпа Аустралорп је препознатљив по свом изузетном изгледу –

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish