Image Alt

Етно храна и пиће

Споразум о слободној трговини наше земље са Кином, по којем ће винари моћи да продају вина по нижој царинској стопи и за пет година га продавати без царине, отворио је пут да се винарство и виноградарство брже развија. Тренутно постоји шест-седам винарија у Србији које дуже од

Српска ракија је током деведесетих година изгубила тржишта у прекоокеанским земљама. Аустралију, Америку и Канаду освојиле су хрватске и словеначке ракије. Ипак, када тамо негде далеко кажете шљивовица, прва помисао је Србија. Знају да је то наше национално пиће.– Ракија није примарни избор на англосаксонским тржиштима.

"Сајам етно хране и пића 2023", највећа смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе биће одржана под куполама Београдског сајма од 30. новембра до 3. децембра. Скуп ће окупити преко 300 излагача, а осим промоције и продаје на мало, циљ је склапање послова

Сарајевски ћевап се, поред тога што свака ћевабџиница има неку своју скривену тајну у рецептури, у суштини прави од јунећег меса и соли. Нема презле, нити било каквих других пикантних зачина. Ако си био у Сарајеву, а ниси јео ћевапе, као да ниси ни био, тако се

Британски "Гардијан" објавио је репортажу о српским кафанама, у којој је новинарка Камила Бел Дејвис описала свој сусрет са ћевапима, ракијом и "људима који играју на столовима". Ауторка упоређује кафане са грчким тавернама, као "ресторане, пабове и музичке клубове који раде од јутра до ситних сати".

Крушка распродата по доброј цени Због специфичних временских прилика ова година била је изазовна за нимало лаку производњу крушке. Mеђутим, како је та воћна врста све траженија  и нешто нижи принос надокнадили су одлична цена и потражња пренела је РТВ –емисија Агромозаик. Крушка је постала дефицитарна воћна врста

Добри познаваоци прилика у околини Ваљева па и шире добро знају место где могу да купе разне врсте домаћих сирева. Реч је о газдинству Тадић из Доње Буковице. Ми смо једног од чланова породице срели на фестивалу сирева у Беошопинг центру где је вредно радио на

Борисав Петровић je још као млад заволео пчеле и запловио у пчеларске воде. У међувремену љубав је прерасла у хоби, а Борисав је постао полицајац. Данас, када дође са посла, он скида унифрому и ставља пчеларску капу па креће код својих другарица пчела – кажемо другарица

Сушеница односно Царибродска сушеница је специјалитет због кога већ седму годину у Димитровград долази велики број људи на истоимену манифестацију. Произвођачи кажу да је то производ за оне који знају да цене храну, у којој нема хемије. Ту су само месо и со, и начин припреме

Лесковац је, после роштиљ меса, ајвара и спрже, регистровао ознаку географског порекла за аутохтони прехрамбени производ под именом "лесковачка љутеница", која се добија традиционалним начином припреме од упрженог и пастеризованог свежег парадајза и паприке, одговарајућих сорти и квалитета. Знак заштите географског порекла која им отвара пут ка

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish