Image Alt

Етно храна и пиће

Из срца Бачке стиже деликатес који је освојио и укус и срце – словачки кулен из Бачког Петровца. Овај пикантни специјалитет недавно је добио титулу најбољег домаћег гастрономског производа према гласовима корисника сајта Taste Atlas. – Наш кулен је јединствен по љутоћи и ароми. Стављамо доста љуте

У срцу Пчињског округа, где се традиција не мери речима већ мирисима, топлином и укусом, пите нису само јело – оне су породично наслеђе, сећање на детињство и симбол гостопримства. Једна од најпознатијих пита врањског краја је пропећа – сочна, хрскава, пуњена сиром и јајима, увек послужена

Међу брдима, обрасло у шуми испресијецаној долинама Јања, Пливе, Сокочнице, Лубовице и Воларице, а подно Виторога на путу са сјевера ка мору, али и од мора ка сјеверу ушушкано је Шипово. Мјесто чије шуме и ливаде његовим становницима дају плодове од којих они стварају чуда. А та

У срцу западне Србије, у селу Грачаница код Љубовије, одржан је други по реду „Гуда фест“ – манифестација која је много више од такмичења у печењу прасића. Осам младих мештана удружило се са жељом да оживи дух заједнице, врати старе добре обичаје и поново окупи народ

Мало село у Источној Србији, по имену Рудна Глава, једном годишње постаје велика кухиња под отвореним небом. Мирише на топло печено тесто, чују се звуци разговора и песме, а главна звезда није ни певач ни политичар – већ плашинта. Плашинта је традиционално јело влашке кухиње – једноставна,

Мало ко зна за шта све пепео може да послужи, одличан је савезник у многима стварима, посебно за башту! Како би ово ђубриво ефикасно деловало потребно је да потиче од правог дрвета. Пепео је богат калијумом, магнезијумом и калцијумом који одржавају парадајз здравим, повећавају принос (неки кажу

Гастрономски портал "Тасте Атлас" сврстао је сврљишки белмуж на прво место у категорији јела са сиром, испред чувених специјалитета из Француске, Бугарске, Грузије. Ово је други пут да овај специјалитет добија светску пажњу, након што је прошла година на тој листи био на трећем месту. Таква

Док број коза у Србији опада — према подацима има их чак 31 одсто мање него пре седам година — у Врбасу живи један упоран младић који није само одлучио да остане на селу, већ и да развија козарску производњу. Његово име је Немања Вујанић, а

Жеља да се баве пољопривредом дошла је спонтано, јер су се, као и свако домаћинство на селу, и бака и дека тиме бавили, а њени родитељи наставили. Нит од хобија до свог будућег позива Ангелина Васковић из Требиња пронашла је лако. Њена мала винарија је завештање,

Како је објавила Политика у броју од 1. априла 2025. године, домаће малинарство налази се на прекретници, а излаз из кризе, по оцени стручњака, могућ је једино уз бољи наступ на светском тржишту и јасну маркетиншку стратегију. „Нова сезона у малинарству се ближи, а због нагомиланих и

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish