Image Alt

Етно храна и пиће

Сачувани писани трагови о сорти грожђа прокупац датирају још из 1395. године, где се у повељи кнегиње Милице помиње Прокупље, тадашњи град Светог Прокопија, богат виноградима. Да се не заборави славна традиција, а да се виноградари у Топлици подстакну на подизање нових засада обележени су девети

Сезона киселења купуса није још кренула пуном паром, али се аутохтона сорта футошког киселог купуса може купити на најпрометнијој Футошкој пијаци у Новом Саду . Килограм рибаног купуса или прокола у вакуум паковању кошта 300 динара, док су листови за сарму 600 динара.Килограм свежег купуса кошта

Чини се како и цене купуса ове јесени лете у небо. Према новим подацима тржишног информацијског система Министарства пољопривреде Хрватске, протекле седмице килограм зеленог купуса на пијацама продавао се у просеку за 1,94 евра, а на неким је продајним местима цена била чак пет евра. Купус је протекле суботе

Цене јаја значајно варирају између централне Србије и Војводине, као и међу различитим градовима. Јаја Л величине: Највиша цена у Београду износи 23 динара по комаду, док је најнижа у Лозници, Крагујевцу и Врању, где је цена 18 динара. У Војводини, цена се креће од 19 динара

Овим речима Иван Енион, председник Радне групе за мед COPA i COGECA и пчелар са севера Француске, упозорава на све озбиљнију кризу у пчеларству. Као професионални пчелар који брине о 300 кошница и 800 колонија, пролази кроз изузетно тежак период, баш као и многи његови колеге

Пите са сиром, месом, слатке, српске, војвођанске, босанске једном речју специјалитет који је добро познат широм Балкана. Због доброг укуса и комбиновања сланих и слатких надева пита је већ вековима једно од најомиљенијих јела у Србији. Први забележени рецепт за пилећу питу потиче из Месопотамије. Пронађен је

Дуготрајна суша узела је данак на многим имањима и на пољопривредним културама. Управо овај кромпир има посебан мирис и укус, а оно шта томе доприноси јесте специфична клима и остали географски услови. - Надморска висина од 1.000 метара је пресудна кад је у питању квлитет. На овогодишњи

Пите са сиром, месом, слатке, српске, војвођанске, босанске једном речју специјалитет који је добро познат широм Балкана. Због доброг укуса и комбиновања сланих и слатких надева пита је већ вековима једно од најомиљенијих јела у Србији. Први забележени рецепт за пилећу питу потиче из Месопотамије. Пронађен је

На сајму меда у Лозници, који се одржава већ 12 година, произвођачи из целог региона нуде свој асортиман - багремов, ливадски, липов, сунцокретов мед и још много тога. Међутим, једна дилема је увек присутна: како препознати прави мед? Искусни пчелари тврде да је једини поуздан начин

Чварци су некада били сиротињска храна код нас, а данас су постали луксуз јер килограм у неким маркетима кошта чак 3.000 динара! Са хладнијим временом и доласком јесењих дана многи грађани преферирају конзумацију јаче хране, а међу њима су управо и чварци. Доста потрошача их пазари у

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish