Квалитет домаћег меда – Ко је у праву и да ли су валидне анализе меда које је доставио произвођач?
Највећи српски извозник меда је саопштио да су ванредне анализе Министарства пољопривреде показале да нису фалсификовали мед, како је то у септембру саопштио Покрет потрошача за квалитет хране. Тада је објавио да је установљено да је у 22 од 25 узорака меда различитих произвођача додаван шећер.
Оригинални рецепт за медовачу стар више хиљада година
Славско време је почело и обичај је да домаћин, ако је пчелар па и ако то није, госте дочекује и својим специјалитетом: сопственим производом, меденом ракијом. Постоји много рецепата, а ми ћемо вам понудити један традиционални који се, према неким изворима, справљао још у античка времена.
Да ли знате шта је водњика и зашто је треба пити?
Након што је дипломирао на Пољоривредном факултету у Београду и одбранио мастер рад, на агроекономском смеру, Предраг Симић, вратио се на породично имање,у село Биоска, код Ужица. „Хтео сам да наставим породичну традицију, јер од давнина се Водњика производи на газдинству. Симићи су највећи произвођачи водњике
Како да сеоски туризам доведемо до најбољег искуства
Сеоски туризам, или рурални туризам, доноси низ предности и мана како за локално становништво тако и за туристе. Предности: * Аутентично искуство: Сеоски туризам омогућава посетиоцима да доживе аутентичан начин живота на селу, укључујући традиционалну храну, обичаје и културу. * Очување природе: Овај облик туризма обично промовише очување природне средине, јер
Лепосавић дао конкретан предлог за малину. Објављено и колико смо зарадили за десет месеци од “црвеног злата”
Србија није аутсајдер у производњи малине али ни јабуке, шљиве и другог воћа. Међутим, примећује се одређена замореност са изменом сортимента и технологије. Квалитет је на нашој страни, а замор долази од дестимулишуће ситуције на тржишту односно ниских откупних цена каже за Агробизнис магазин Александар Лепосавић
Представљамо вам четири врхунска производа са сајма ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА
Међународни Сајам етно хране и пића, на коме учествује више од 300 излагача традиционалних прехрамбених производа из Србије и Југоисточне Европе, отворен је данас на Београдском сајму. Здравицу поводом отварања Сајма етно хране и пића традиционално је одржао здравичар Драгиша Симић. Осим промоције и продаје на
Шипак се одлично продаје а добра је и зарада. Улагање по хектару као за два хектара пшенице
Нови Кнежевац: Почела берба шипка, приноси изнад просека Почела је берба шипка на северу Баната, ове јесени касније него обично јер није било мразева који су погодни за почетак овог посла. Због једноставног гајења и квалитета који се оствари на српским плантажама, могли бисмо бити значајнији извозници
Сада је време да се почастите заборављеном воћком
Чај, џем и ликер од мушмула регулишу рад црева и снижавају ниво холестерола. Сада је сезона овог воћа, а његове бенефите лако и брзо можете сачувати за зиму, тако што ћете осушити воћке за чај и направити џем и ликер. Мушмула, позната још као дивља крушкица, узгаја се
Вина из Србије ићи ће на све континенте
Споразум о слободној трговини наше земље са Кином, по којем ће винари моћи да продају вина по нижој царинској стопи и за пет година га продавати без царине, отворио је пут да се винарство и виноградарство брже развија. Тренутно постоји шест-седам винарија у Србији које дуже од
Како да ракија заузме своје место преко океана открива наш повратник из Аустралије
Српска ракија је током деведесетих година изгубила тржишта у прекоокеанским земљама. Аустралију, Америку и Канаду освојиле су хрватске и словеначке ракије. Ипак, када тамо негде далеко кажете шљивовица, прва помисао је Србија. Знају да је то наше национално пиће.– Ракија није примарни избор на англосаксонским тржиштима.