Image Alt

Етно храна и пиће

Добро уиграна екипа лесковачког ресторана „Колиба“, седму годину заредом, оборила је вечерас сопствени рекорд у припремању највеће пљескавице на свету. Она је на „Роштиљијади“ у Лесковцу направила пљескавицу од чак 80 килограма роштиљ меса што је за 12,8 килограма више у односу на прошлу годину. После

Четворочлана екипа из Владимираца не само да ужива у припреми сача за пријатеље већ и осваја прва места на такмичењима. Тако су одлучили да у родним Владимирцима организују прву Сачијаду. Месо припремљено испод сача једно је од најомиљенијих јела, а када се додају поврће и зачини,

Стазе сира и меда Источне Херцеговине представљају путовање кроз гурманску магију вриједних и племенитих горштака. Херцеговина, земља која на магичан начин уједињује знање, умијеће и племенитост својих становника са суровом климом и често пута оскудним земљишним ресурсима, те ствара производе које морате пробати у животу. Иако не

ТОПОЛА: Радни дан жена на селу почиње раном зором, а завршава се касно у ноћ. Током лета ту је рад на њиви, у воћњаку и штали, а кад се лето примакне крају њихове вредне руке селе се за казане и шерпе јер скоро свака проводи сате

О зимници се најчешће размишља при крају лета, али се у многим сеоским домаћинствима већ сада полако припремају воћне прерађевине. Време није погодовало ове сезоне, па ни година није родна, а то ће се сигурно одразити и на количину, али и цену зимнице. Малине су обрали, а

Виноградарство је вековима мушки посао, али задруга, винарија "100 жена", разбила је мит о подели занимања на мушка и женска. Јаке, већ успешне у својим примарним пословима, удружене жене направиле су добро вино. Драго им је да га је и држава препознала, виноград ће се ширити

У сред сезоне бербе малине, туристичке сезоне и финала Карневала у Врњачкој Бањи, у част ,,црвеном злату“ многобројни гости и посетиоци ,,краљице туризма“ су уживали у производима од малине. Организатори прве  такмичарске изложбе ,,Црвено злато Србије“,  били су Институт за примену науке у пољопривреди из Београда,

Чварке је некада у изобиљу имала свака сеоска кућа. У граду су се куповали на пијаци, често у фишеку од новина. Данас се најчешће пазаре у маркетима. У малим пластичним кутијама, на којима је цена у рангу – са пршутом.Како је чварак прешао пут од "нус

Стратешки правац компаније Меркатор-С, кроз снажна партнерства са домаћим произвођачима из свих крајева Србије, потврђен је изузетно успешним конкурсом “Укуси о којима ће се причати”, на који су се, са нових 96 производа, пријавила 63 мала произвођача из Србије. Сви који буду испунили стандарде производње који

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish