Нови рекорд: Пљескавица од 80 кг на Роштиљијади у Лесковцу
Добро уиграна екипа лесковачког ресторана „Колиба“, седму годину заредом, оборила је вечерас сопствени рекорд у припремању највеће пљескавице на свету. Она је на „Роштиљијади“ у Лесковцу направила пљескавицу од чак 80 килограма роштиљ меса што је за 12,8 килограма више у односу на прошлу годину. После
Тајна савршеног меса испод сача по рецепту шампиона
Четворочлана екипа из Владимираца не само да ужива у припреми сача за пријатеље већ и осваја прва места на такмичењима. Тако су одлучили да у родним Владимирцима организују прву Сачијаду. Месо припремљено испод сача једно је од најомиљенијих јела, а када се додају поврће и зачини,
Да ли сте чули за стазе сира и меда?
Стазе сира и меда Источне Херцеговине представљају путовање кроз гурманску магију вриједних и племенитих горштака. Херцеговина, земља која на магичан начин уједињује знање, умијеће и племенитост својих становника са суровом климом и често пута оскудним земљишним ресурсима, те ствара производе које морате пробати у животу. Иако не
Једна жена самеље више парадајза него ли може стати у приколицу камиона (ФОТО)
ТОПОЛА: Радни дан жена на селу почиње раном зором, а завршава се касно у ноћ. Током лета ту је рад на њиви, у воћњаку и штали, а кад се лето примакне крају њихове вредне руке селе се за казане и шерпе јер скоро свака проводи сате
Нема туристе који је одолео домаћим специјалитетима који се управо сада припремају
О зимници се најчешће размишља при крају лета, али се у многим сеоским домаћинствима већ сада полако припремају воћне прерађевине. Време није погодовало ове сезоне, па ни година није родна, а то ће се сигурно одразити и на количину, али и цену зимнице. Малине су обрали, а
Жене све успешније у некад мушком послу
Виноградарство је вековима мушки посао, али задруга, винарија "100 жена", разбила је мит о подели занимања на мушка и женска. Јаке, већ успешне у својим примарним пословима, удружене жене направиле су добро вино. Драго им је да га је и држава препознала, виноград ће се ширити
Шта све може да се уради од наших малина нисмо ни свесни!
У сред сезоне бербе малине, туристичке сезоне и финала Карневала у Врњачкој Бањи, у част ,,црвеном злату“ многобројни гости и посетиоци ,,краљице туризма“ су уживали у производима од малине. Организатори прве такмичарске изложбе ,,Црвено злато Србије“, били су Институт за примену науке у пољопривреди из Београда,
Сатараш или бећарац, сличности и разлике
Шта је старије - кокошка или јаје? За неке је питање бећарца и сатараша јако слична ствар, док другима, пак, уоште није.Сатараш или бећарац? Па, зависи
Чварци од сиротињске хране до делукс посластице
Чварке је некада у изобиљу имала свака сеоска кућа. У граду су се куповали на пијаци, често у фишеку од новина. Данас се најчешће пазаре у маркетима. У малим пластичним кутијама, на којима је цена у рангу – са пршутом.Како је чварак прешао пут од "нус
63 мала произвођача у конкуренцији за бренд “Укуси мога краја”
Стратешки правац компаније Меркатор-С, кроз снажна партнерства са домаћим произвођачима из свих крајева Србије, потврђен је изузетно успешним конкурсом “Укуси о којима ће се причати”, на који су се, са нових 96 производа, пријавила 63 мала произвођача из Србије. Сви који буду испунили стандарде производње који