Image Alt

Етно храна и пиће

Билећка Мљекара “Пађени” планира ове године да прошири тржиште и на америчко, а на прибављању дозвола се већ ради, изјавио је данас Срни власник Мљекаре Ненад Вукоје. Вукоје је подсјетио да Мљекара “Пађени” своје производе извози посљедњих двадесетак година, највише на околно и тржиште ЕУ. – Покушавамо проширити

ЧУРУГ: У срцу Чуруга, војвођанском месту са дугом традицијом, налази се породична фирма „Бомбоница“, посвећена уметности производње свилених бомбона које маме сва чула и освајају срца од првог залогаја. Славко Миливојев је четврта генерација која је наследила породични занат, а бомбоне праве више од 130 година. Све

Порција качамака у Колашину 30 евра, на Златибору га дају за џабе Богатство садржаја оно је што Златибор издваја од осталих туристичких дестинација, а на овој планини увек се труде да изненаде своје посетиоце. Сада је у сарадњи са Златиборским Еко аграром, Голд гондола својим посетиоцима пружила

Када домаћице у Војводини месе божићну чесницу, не треба им ни брашно и квасац. Потребне су им коре, ораси, млеко и уље. Јер, чесница у Војводини је слатка. „Пече се на Бадње вече, а дели укућанима на Божић, после ручка. Сам назив чесница потиче од речи –

КРАЈИШНИК: Чланице Асоцијације жена из Крајишника, села на подручју општине Сечањ, врло радо учествују на манифестацијама на којима промовишу традицију и обичаје свог места. Познате су по босанском лонцу, по производима од дрењине, али и по другим специјалитетима крајишке кухиње. Један од тих специјалитета је чувена пита

БРУС – ОД свих туристичких атракције које се могу видети на Копаонику, виденица Лапћчевића у селу Лепенац на Копаонику једна је од најстаријих, јер без престанка меље жито од 1936.године! Стари точак нису зауставили ни потоњи светски ратови, ни велики земљотрес, који је погодио ову српску планину

Стручни тим за израду спецификације бањалучког ћевапа завршио свој шестомјесечни посао на изради спецификације бањалучког ћевапа као гарантовано традиционалног јела, а која је услов за брендирање овог нашег традиционалног специјалитета. Поручено је ово из Одељења за приреду и локални економски развој, а овлаштени потписник овог Одељења поручила

НЕГОВАЊЕ традиције, културног наслеђа и очување народних обичаја за смедеревски крај важно је једнако као и модеран развој. Бројна фолклорна удружења, удружења жена и занатлија вредно раде како би сачували од заборава наслеђе. Тако се, поред бројних манифестација, у Смедереву сваког јануара одржава и смотра „Славски

Престижни гастрономски сајт „Тејст атлас” објавио је недавно листу 50 најбољих сирева на свету, међу којима се нашао и мирочки сир из Србије, али и сиреви из Црне Горе и Босне и Херцеговине. Пљеваљски сир се нашао на деветом месту, испред многих познатих светских сирева, његушки

Лепиња са све, ужички специјалитет, проглашена је за најбљи доручак на свету по оцени сајта „Тејст Атлас“. У конкуренцији од стотину гастрономских специјалитета из свих делова света, ерски изум је проглашен најбољим, уз објашњење од чега се јело састоји и како се прави. Чувену ужичку пекару и данас

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish