Image Alt

Етно храна и пиће

Људска цивилизација већ хиљадама година тесно је повезана са пчелама. Ова фасцинатна бића на нашој планети постоје већ 100 милиона година. Дубоко у пећинама у Шпанији које су старе између 6.000 и 8.000 година међу примитивним сликама на зидовима пећина пронађени су цртежи и докази да

У срцу Србије, где миришу богате шуме и вековни манастири, лежи један од најскупљих природних дарова - тартуфи. Ова гљива, коју често називају "краљицом међу печуркама", постала је центар пажње породице из околине Ваљева, која је пре 14 година започела своју авантуру тартуфског туризма. Све је

Када се удруже српска памет, вредне руке и иновације, добија се производ врхунског квалитета – управо то се дешава у Мачванском Прњавору, на парцели која служи као пример модерног узгоја малине. На овом засаду, који се простире на нешто више од три хектара, две и по хектара

Александровац, познат и као незванична престоница вина у Србији, све више се истиче као дестинација за љубитеље винског туризма. Овај крај, у којем готово свака кућа има своју винову лозу, у потпуности је посвећен винарству, а локални винари све чешће уврштавају смештај и дегустације у своју

У књажевачком селу Витковац већ пет година се одржава манифестација посвећена ораху, која из године у годину привлачи све више посетилаца. Овогодишњи догађај обележила је изузетна масовност, о чему нам је говорио Владимир Глишић: „У једном малом селу окупило се много људи са само једном намером –

Малинари су позвали државу да што пре закаже састанак са откупљивачима и власницима хладњача. Председник Удружења произвођача малина „Виламет,” Милета Пилчевић, изјавио је недавно за агенцију Бета да је удружење затражило од Министарства пољопривреде да организује хитан састанак са откупљивачима и власницима хладњача. Циљ је да се

Буковица и суседна села су позната по шљивицима. И није ово само воћарски крај већ и село са готово највећим бројем произвођача ракије. О светковинама нарочито зими неизоставно се у овим крајевима справља грејана ракија у народу познатија као шумадијски чај. Како би сачували традицију Буковчани

Ана и Зоран Милошевић из Великог Шиљеговца, у Крушевцу, успешно наслеђују породичну традицију производње саксијских украсних садница већ три деценије. У последњих неколико година, овај мали производни капацитет постао је истински рај за љубитеље природе. Данас се у овом месту производи чак 60% укупне производње у

У селу Медвеђа, недалеко од Деспотовца, кулинарски подвиг који је изазвао дивљење и послужио као сведочанство традиције – качамак тешак више од 100 килограма! Господин Радиша Радосављевић, који се већ пети пут упушта у припрему гигантског качамака, оборио је сопствени рекорд, доказујући да ово јело није

Дуња је воће које нас асоцира на зиму и топлину дома, са мирисом који некада краси ормане наших бака. Последњих година, међутим, ово воће добија све већи значај и у домаћој производњи компота, слатка, сока и чувене дуњеваче. У селу Тулошу, у срцу Жупе, дуње су

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish