Image Alt

Етно храна и пиће

Јело које се чека на свакој прослави и јело којем се радују и стари и млади је печење. Све о различитим врстама печења разјаснила је „РТС Ординацији“ нутриционисткиња Јована Срејић Ферлуга. Свињетина, која може да има и преко 30 одсто масноће, најтеже се вари. Прасетина, је нешто

Помене ли се нишки бурек, у свим документима, причама, а у новије време и на друштвеним мрежама, дочекаће вас готово истоветни подаци, у стилу „ако нисте пробали нишки бурек, као да у овом граду нисте ни били”. Повод да се бавимо овим специјалитетом је недавно пронађен чланак

НА пола пута између Ужица и Златибора, у надалеко познатом селу Мачкат, почео је такмичарски Сајам сувомеснатих производа, на коме има места само за пробране, најбоље српске специјалитете. Ужичку говеђу, свињску и овчију пршуту, сланину, стељу и кобасицу представило је осам произвођача, свако са својом наслеђеном,

У Милан Кнежини, надомак Кнежева, традиционални специјалитети попут Влашићког сира, кнежевске цицваре, и угарске пастрмке не само да обиљежавају културно насљеђе већ и чувају дух овог подручја. Један од истакнутих локалних произвођача је "Газдинство Бајић" с.п., смјештено на имању Миће Бајића, чувара биолошке разноликости који, попут својих

Овај специјалитет, који се традиционално код нас сервира као предјело, нашао се на листи 50 најбољих на планети Драгуљ српске традиционалне кухиње – проја – нашла се на Си-Ен-Еновој листи 50 најбољих хлебова на свету. Иако се сви хлебови с кукурузом код нас називају овим именом, проја

Саставни део доручка многих људи су пите, гибанице или буреци. У зависности од начина живота и општег здравља, као и евентуалне дијагнозе неке болести, важно је да знамо који је избор – прави за почетак дана. Колико је таква навика пожељна, али и која је пита најздравији

Качарево је ових дана „најмасније село на планети“. На 37. издању Сланинијаде, око 300 излагача понудило је производе од меса, а бира се и најбоља домаћа, занатска и индустријска сланина. До недеље ће се одржати и неколико забавних такмичења, као што је избор за најјачег и

Ораси су одлична грицкалица, сјајан међуоброк за наше здравље, а пре свега одлично утичу на мозак и памћење. Наиме, ораси имају пуно нутритивних предности и налазе се на списку 30 најздравијих намирница које треба да једете сваки дан. Имунитет Порција ораха од 25 грама препуна је протеина, влакна

Чачак је град познат по печењу, а сада имају и најбољег бурегџију у Србији. Ту титулу Горан Павловић освојио је после три деценије прављења бурека. Са месом или са сиром – једино је питање које мучи љубитеље бурека кад сврате код званично најбољег бурегџије у Србији. - Правим

Ракијска култура је нови израз који се све више користи у туристичким организацијама и међу технолозима дестилације, а уз њега иде још један ништа мање рогобатан: „упаривање ракије”. Односи се на праксу да се туристима, гостима специфично мезе или храна понуде уз одређену врсту ракије. Према

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish