Image Alt

Етно храна и пиће

Јутро је право време за уживање у здравом доручку, јер је исхрана основа доброг здравља. Један аутентичан српски специјалитет недавно је добио светско признање. Популарни портал Taste Atlas прогласио је сврљишки белмуж трећим најбољим јелом од сира на свету. Белмуж је већ део нематеријалног културног наслеђа Србије,

Село Мршинци у Поморављу ових дана одише задовољством локалних повртара, јер је купус достигао цену од 50 динара по килограму. Иако је цена била неочекивана, овај износ представља олакшање за пољопривреднике који су годинама трпели губитке. Добрица Страњанац, млади повртар из Мршинаца, описује ову сезону као изазовну

Село Кукујевци, смештено на 12 километара од Шијида у подножју Фрушке горе, не само да је познато по својој живописној природи, већ и по квалитетним пољопривредним производима. С више од 2000 становника, Кукујевци су једном били проглашени за најуспешније село у Србији, а данас у њему

Док нас модерна кухиња све више окупира, заборављена јела Србије остају у сенци, чувајући укус традиције, историје и једноставног живота на селу. Сваки кутак наше земље има своје приче и рецепте који сведоче о времену када су породице живеле од онога што саме произведу, а сваки

У срцу Мокрина, малог села недалеко од Кикинде, скривена је једна од ретких етнопекара која већ више од сто година чува тајне старог заната. У пекари Бране Вулетин, мирис свежег хлеба враћа у прошлост, а сваки залогај као да оживљава сећања на детињство. „Овде се хлеб прави

У планинском селу Стапари, недалеко од Ужица, породична пчелиња фарма Лукић са поносом негује 120 пчелињих заједница. Петар Лукић, који је 2004. године започео пчеларство са само четири кошнице, данас води један од најуспешнијих пчелињака у овом крају. Пчеларење је за њега мукотрпан, али испуњавајући посао,

Србија се традиционално поноси дугом историјом гајења шљиве, али савремени изазови у пољопривреди стављају овај важан сектор пред нове препреке и питања. Према статистичким подацима, шљива је засађена на око 74.000 хектара, са приближно 40 милиона стабала широм земље. Међутим, као што објашњава др Дарко Јевремовић

Сваки регион Србије има неко специфично и препознатљиво јело по коме се дичи. Где год да вас пут нанесе, нећете остати гладни, већ ће сигурно за сваког понешто да се нађе. Шта вас асоцира на "српски Манчестер" односно наш Лесковац? Наравно, као прва помисао ту су паприке

Да ли сте чули за вурду, специјалитет из Бабушнице који окупља велики број произовожача и посетилаца на манифестацији – Вурдијада. Овогодишњи програм обећава богат садржај, а очекује се велики број посетилаца. У суботу, 19. октобра, на најлепшем месту у Бабушници, биће одржана 12. по реду гастротуристичка

Бранкица Стојановић из околине Бабушнице је жена која својим вредним рукама свакодневно чува традицију свог краја, припремајући вурду – специјалитет по којем је Бабушница постала позната. Њен дан почиње у зору, када у седам сати креће са пословима на фарми. "Прво храним краве, помажем их, па

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish