Image Alt

Етно храна и пиће

"Сајам етно хране и пића 2023", највећа смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе биће одржана под куполама Београдског сајма од 30. новембра до 3. децембра. Скуп ће окупити преко 300 излагача, а осим промоције и продаје на мало, циљ је склапање послова

Сарајевски ћевап се, поред тога што свака ћевабџиница има неку своју скривену тајну у рецептури, у суштини прави од јунећег меса и соли. Нема презле, нити било каквих других пикантних зачина. Ако си био у Сарајеву, а ниси јео ћевапе, као да ниси ни био, тако се

Британски "Гардијан" објавио је репортажу о српским кафанама, у којој је новинарка Камила Бел Дејвис описала свој сусрет са ћевапима, ракијом и "људима који играју на столовима". Ауторка упоређује кафане са грчким тавернама, као "ресторане, пабове и музичке клубове који раде од јутра до ситних сати".

Крушка распродата по доброј цени Због специфичних временских прилика ова година била је изазовна за нимало лаку производњу крушке. Mеђутим, како је та воћна врста све траженија  и нешто нижи принос надокнадили су одлична цена и потражња пренела је РТВ –емисија Агромозаик. Крушка је постала дефицитарна воћна врста

Добри познаваоци прилика у околини Ваљева па и шире добро знају место где могу да купе разне врсте домаћих сирева. Реч је о газдинству Тадић из Доње Буковице. Ми смо једног од чланова породице срели на фестивалу сирева у Беошопинг центру где је вредно радио на

Борисав Петровић je још као млад заволео пчеле и запловио у пчеларске воде. У међувремену љубав је прерасла у хоби, а Борисав је постао полицајац. Данас, када дође са посла, он скида унифрому и ставља пчеларску капу па креће код својих другарица пчела – кажемо другарица

Сушеница односно Царибродска сушеница је специјалитет због кога већ седму годину у Димитровград долази велики број људи на истоимену манифестацију. Произвођачи кажу да је то производ за оне који знају да цене храну, у којој нема хемије. Ту су само месо и со, и начин припреме

Лесковац је, после роштиљ меса, ајвара и спрже, регистровао ознаку географског порекла за аутохтони прехрамбени производ под именом "лесковачка љутеница", која се добија традиционалним начином припреме од упрженог и пастеризованог свежег парадајза и паприке, одговарајућих сорти и квалитета. Знак заштите географског порекла која им отвара пут ка

Ако се не окренемо аутохтоним сортама, будућност виноградарства и винарства је веома неизвесна упозоравају научници Међународна организација винара је саопштила да ће количине вина ове године бити најмање у последњих шест деценија. На такво стање су утицали мразеви, кише и суше. Како се изборити са климатским променама

Домаћа јела у светском стилу Пре око две и по године писали смо у нашем недељнику о перспективном, младом кувару Оскару Ковачу, који је своје драгоцено кулинарско знање годинама стицао, између осталог, у престижним Мицхелин ресторанима. Он је тада рекао да му је жеља да се врати

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish