Image Alt

Етно храна и пиће

У суботу, 22. јуна, на Рисарском салашу у Ђурђину одржана је радионица прављења тарана у организацији Удружења буњевачких Хрвата Дужијанац. И ове године радионица је окупила око 20 вредних Суботичана, Жедничана и Ђурђина, које су од брашна, воде и јаја направиле домаћу тарану, која ће се

Разноврсност природних ресурса и богатство културног насљеђа Херцеговине имали су утицај на гастрономију ове регије. Производња меса, млијека, кајмака и сира на овим просторима заснива се на исхрани стоке природном храном, без употребе минералних ђубрива, претежно произведеном на сопственом имању, наводе на страници Туристичке организације Требиње. Од дугачког

ДЕЛИБЛАТО: На крај села, у улици Бориса Кидрича 12 у Делиблату, налази се етно–кутак и кућа од цигле, са живином и јарићима у дворишту, базенима, смештајем, шанком, лежаљкама, миром, свежином и липама које су се посебно намирисале за наш недавни долазак. „Делиблатска чарда”, дашак домаћинске атмосфере окићене

БЕРБА вишње у Топличком и Јаблачничком округу је у току, квалитет је добар, а откупљивачи за прву класу нуде од 70 до 80 динара за килограм. Стручњаци за агроекономију сматрају да су произвођачи овог воћа у значајно бољем положају него лане када су добијали углавном од 40

Лена Кљајић из Обреновца најмлађи је бурек мајстор у Србији. Њени родитељи власници су локалне пекаре, а Лена од малена раме уз раме са њима учествује у прављењу пецива и бурека. Лена Кљајић није као све њене вршњакиње. Ова девојчица из Обреновца од своје пете године прави

  Етнобренд 2024 је обележен доделом признања најистакнутијим српским произвођачима у различитим категоријама. Ова награда истиче значај очувања традиционалних вредности и подршке домаћим произвођачима који својим радом доприносе развоју локалних заједница и промоцији српских производа на тржишту. Корпоративни бренд за производе од лековитог биља Земљорадничка задруга “Мели” из Грезне,

Пита необичног имена филија једно је од традиционалних српских јела пореклом са Косова. Југ Србије познат је по бројним питама које се праве већ вековима, а домаћице саме развлаче коре. Занимљиво је да се филија прави од теста које по изгледу и укус подсећају на палачинке,

Петровачки кулен заузима прво место на листи најбољих јела, пиће и намирница из Србије коју је саставио Taste Atlas. Како наводи Euronews Србија, сајт, на ком се оцењују и ресторани на готово свим светским дестинацијама, Србију је тренутно сместио на двадесето место најбољих кухиња света, али пошто

Гибаница је једно од најомиљенијих јела у Србији. Прави се за доручак, вечеру, али и као пређело за све врсте славља и славе. Ако уживате у гибанци, постоји један трик који морате испробати да би постала ваздушаста. Потребно је само неколико састојака, али свака домаћица има свој

На овогодишњем 91. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, град Београд је био један од бројних излагача који су привукли велику пажњу посетилаца. На штанду града Београда, међу излагачима, упознали смо и Верицу Раденовић која се бави сакупљањем шипурака и њиховом даљом прерадом. Госпођа Раденовић истакла је

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish