Image Alt

Етно храна и пиће

Неко каже да воли само сарајевске, некоме су пазарски најлепши, а има и оних којима лесковачки ћевап без премца. Како бирамо порцију, по сећањима из детињства или стварно има разлике у укусу? Ћевабџија Радован Рајић имао је месару у Сарајеву па је одлучио да отвори ћевабџиницу у

У срцу Србије, међу величанственим четинарима планине Таре, настаје јединствени производ који осваја љубитеље природних деликатеса широм света – смрчов или шумски мед. Овај мед, прикупљен из нектара смрче и других четинарских биљака, представља прави драгуљ планинског пчеларства. Укус и арома Смрчов мед је препознатљив по својој тамној

На Тари, Владимир Павловић, познатији као Брка, узгаја свиње расе моравка. Ове свиње су познате по својој отпорности и квалитету меса, а Брка наглашава значај природног окружења и високог процента органске хране у њиховом узгоју. Брка описује узгој моравки као процес који захтева стрпљење и посвећеност: „2019.

Ђорђе Стевић, млади и посвећени произвођач малине, својим радом и трудом остварује изванредне резултате на свом имању. Његов малињак, засађен сортом Црни Виламет, изгледа беспрекорно, а плодови су крупни и здрави. Већ на први поглед види се колико је пажње посвећено свакој биљци. Ђорђе објашњава да се

Храна и пиће су производи који имају потенцијал да допринесу расту привреде, уколико држава направи добру стратегију, не само што се тиче гастро-индустрије, већ и гастро-туризма. Овај други сектор протеклих година је све више заступљенији у Србији, а туристи из разних делова света за српску храну

Питали смо вас на мрежама којег јефтиног јела се никад не бисте одрекли, чак ни кад бисте се обогатили толико да увек можете да поручите шта год пожелите. Победник је - пасуљ. „Сиротињска“ јела која су била на сваком столу у Југославији можда се неће наћи на

УГОСТИТЕЉСКЕ услуге у Србији у јуну ове године биле су скупље за 11,1 одсто него у истом месецу лане. Према подацима Републички завод за статистику, храна је поскупела за 9,7 процената, а у оквиру ње топла и хладна предјела за 10,4, а готова јела за осам одсто.

Да добре идеје увек пронађу начин за успех показује и пример Далибора Раткова. Рођен је у Пожаревцу, одрастао у јединој европској пустињи Делибатској пешчари а онда је по завршетку куварске школе у потрази за послом кренуо даље. Као перач судова запослио се у Београду, а затим

На салашу код Сарића праве га по старинском рецепту који буди успомене из детињства; А ево и од чега је Ива и Зоран са пуно љубави и поштовања према традицији стварају овај ароматични напитак, претварајући слатке мирисе пролећа у праву чаролију за непце. Све је започело

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish