Мајстор за кувану питу са два факултета (ВИДЕО)
Мики Милошевић и његова мајка праве и достављају пите широм Србије. У питању је кувана пита са домаћим млеком које добијају од њихове краве, а такође продају и бурек са месом. Они живе у селу Калиманићи у подножју Таре, недалеко од Бајине Баште. Овај вредни момак завршио
Србија поново на листи најбољих
Сви знамо да је Србија земља у којој је месо често на трпези, било као главно јело или пређело. Онда следећа листа и не треба много да нас зачуди. Наиме, познати кулинарски сајт "Taste Atlasс" објавио је листу најбољих сухомеснатих производа и на њој су своја места
Брат и сестра нашли пут до европског тржишта хране
Порекло хране коју конзумирамо свакодневно често је упитног квалитета. Зато је органска пољопривреда једино решење, а добра ствар је да у Србији постоје пољопривредници који се њоме баве и које подржава Европска унија. Пре неколико десетина година није било потребно говорити о органској храни. Подразумевало се
Колико ћемо платити прасе или јагње за празнике? Цена прасића достигла 800 динара
ТРАДИЦИЈА се мора испоштовати, меса не сме мањкати у данима празновања. А ове године чак у три наврата за шест дана, печење и месни специјалитети наћи се на трпези. Први мај, Ускрс и Ђурђевдан. Један за другим, дани уписани великим словом, празниће новчанике због цена прасетине
Старински колачи без премца
Посластице и дезерти су неизоставан део послужења сваког домаћинства, а у Србији постоји мноштво истих који се припремају и може се пронаћи за свачији укус по нешто. Тешко је издвојити пар омиљених посластица, јер је свачији укус различит, али сајт Тасте Атлас је на основу гласова
Да ли сте некад јели пропећ?
Пропећ је слана пита која се често спрема на југу Србије. Потиче са Косова и Метохије, а проширила се на просторе око Владичиног Хана, Врања, Бујановца. Многи га зову и косовски бурек, мада по изгледу, али ни укусу није ни налик на бурек који ми познајемо.
Да ли можете да претпоставите где има највише пчелара?
Пчеларство у Србији представља једну од најстаријих и најважнијих грана пољопривреде, чија традиција сеже дубоко у прошлост. Наша земља богата је разноврсном флором, која омогућава пчелама да производе мед високог квалитета, јединственог укуса и лековитих својстава. Са преко 600.000 кошница и више од 15.000 регистрованих пчелара,
Производња меда је традиција као и преваре које нам несавесни подваљују
Европски пчеларски савез позвао државе чланице да се боре против лажног меда на тржишту, а купце да ову намирницу набављају у свом крају. Стручни тим Европског пчеларског савеза (ЕБА), чији је и Србија однедавно члан, позвао је све државе ЕУ да под хитно реше проблем фалсификата
Увек нас је подсећао на славско жито и познату торту а уз то је лековит!
Добар је против несанице, делује против дијареје и мучнине, олакшава варење, појачава функцију срца и мозга. Мускатни орашчић је језгро семена мускатног ораха, воћа сличног брескви које расте на тропском зимзеленом дрвету. По изгледу је сличан ораху. Изузетно је тврд, али ножем може да се раздвоји. За
Како је настало печење на ражњу
На просторима Балканског полуострва печење на ражњу припремано је од давнина. Легенда каже да су се хајдуци, ускоци и сви одметници с пролећа окупљали у шумама и виђење прослављали управо печењем са ражња. Данас је печење са ражња а пре свега прасе на ражњу специјалитет пре