Image Alt

Храна и лек

Јабука је воће које је и те како здраво. Поред тога што се често налази на трпезама, као састојак многим десертима, јабука може бити и лек. Познати народни учитељ Васа Пелагић посебно је волео јабуку, коју је називао „дивним родом“, и сматрао је да њих треба увек

Јагоде имају бројне бенефите за здравље. Али шта се дешава са вашим телом када свакодневно једете јагоде? Хајде да истражимо чињенице о нутритивној вредности јагода, њихове здравствене бенефиције и потенцијалне ризике на које треба обратити пажњу. Нутритивна вредност јагода Једна шоља целих јагода (око 144 грама ) садржи следеће,

Јабуково сирће је природни еликсир широког спектра љековитог деловања. Доносимо десет добрих својстава јабуковог сирћета која можете да осјетите уколико попијете једну кашичицу свако вече прије спавања, и вјерујемо да ће вам убрзо то постати навика. Третирајте бол у грлу јабуковим сирћетом Оно има антибактеријско дејство и створиће

Основ доброг здравља је јак имунитет који може да се супростави вирусима и сачува организам од болести. Здрава исхрана је најбољи начин да се имуно систем ојача, а сок од цвекле, јабуке је прави еликсир који ће подаље од вас држати вирусе и прехладу. Цвекла је поврће

Зима је период бројних вирусних инфекција дисајних путева. Ово зиме, како се чини, сви су болесни, а чекаонице су препуне у Домовима здравља. Јак имунитет је основа за борбу против вируса, прехладе и грипа. И док многи посежу за разним суплементима и прашковима из кесице, заборавља

Неуобичајено превртљиве временске прилике и свакодневни стресови натерали су чак и оне махом немарне према свом здрављу, посебно после пандемије, да кроз промишљенији начин исхране и измену животних навика помогну сопственом имуном систему да ојача. Ако желимо да у потпуности сарађујемо с природом и њеним даровима

Хлеб направљен од целог зрна обично нуди највише хранљивих материја. У продавницама постоји на десетине различитих врста хлеба, и неки су богатији храњивим супстанцама од других. Одређене врсте природно су богате влакнима, витаминима и минералима. Друге су направљене од рафинисаних житарица и обично садрже додате витамине и

Гљива велики жбун (Мерипилус гигантеус) је потенцијално лековита али је, са те стране, недовољно изучена. О лековитости постоји само један напис који је, ипак, недовољан да би се са сигурношћу тврдило да је тако. Но, узимајући у обзир место раста и метаболизам, потенцијално би и ова

Шљива, српско плаво злато и главни састојак нашег националног пића – ракије шљивовице. У питању је воће из породице руже са округлим или дугуљастим модро плавим плодовима који се користе у исхрани. Осим у свежем стању од шљиве се праве џемови, мармеладе, разни намази, сокови, а

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish