Image Alt

Етно храна и пиће

У време Ускршњег поста многи људи практикују уздржавање од одређених намирница, али, такође, често траже укусне и здраве рецепте који ће задовољити њихова непца. Рецепт за посне крофне на друштвеним мрежама прегледало је више од 2 милиона људи и ова посна посластица је у рекордном времену постала

Здраве природне напитке, Прелићи већ неколико година пакују у боце и тегле, а њихов квалитет и арома произвођачима су најбоља реклама. На породичном газдинству у златарском селу Мишевићи, Видојка, звана Вида, заједно са супругом Милољубом, гаји велики број врста разноликог воћа, од којег производе ликере, сокове, компоте,

Бурек са сиром, пазарске мантије, пита са бундевом, гибаница и слична јела која се праве са корама и тестом прави су гушт за сваког гурмана у Србији. Просто су храна која не може да се прескочи, посебно за некога ко не може да се одлучи које

Најстарија пита од домаћих кора и сочног фила која се правила у доба старе Југославије. Састојци: 350-400 мл млаког млека 600гр оштрог брашна 100гр отопљеног маслаца 20гр свежег квасца Фил: 700гр свежег сира 2 јаја 1 павлака 2 кашике кукурузног брашна со сусам око 50 гр путера Припрема: Активирајте квасац,

На десној обали Дунава, ушушкан између угоститељских објеката, на самом шеталишту, налази се Центар за промоцију уметничких заната и рукотворина. Овде занатлије уметници излажу своје радове, уз један услов – рад мора да буде ручно рађен. Звончићи од керамике – сваки звони на другачији начин. Могу да

Некада је у Расинском округу било на десетине содаџијских радњи. Данас постоји само једна која чува традицију и оригинални рецепт из 1932. године. „Ја сам једини у Расинском округу, једина содаџиска радња. Оно што могу да кажем је да је у Трстенику било једно три содаџиске радње,

Марјан Симчич је данас најпознатији словеначки винар а његова вина из линије Опока добијају редовно високе оцене најпознатијих светских стручњака. Разговарали смо с њим у време Гранд Тастинга 2024 у хотелу Метропол Палаце где је уз неколико најбољих Опока представио и Саувигнон Верт од локалне сорте познате

Винета Шинка из Књажевца пре три године је, по рецепту својих предака, направила слатко од цветова љубичица. Сада у припреми слатких производа учествује цела породица. Сировине сакупљају на Старој планини, гаје у свом воћњаку, али и купују од локалних произвођача. Сезона је цветања љубчица и Винета их

Старинско јело, које се у прошлости сматрало сиротињском храном ове зиме је доживело невероватно популарност, након што је јавност сазнала да једна порција у ски-центру у Колашину кошта читавих 30 евра. Качамак је стога повратио стару славу и један је од најтраженијих специјалитета у ресторанима у

Ртањски, који се производи на деловима територије Сокобање и Бољевца, добио овлашћеног корисника Србија има осам врста меда с регистрованом ознаком географског порекла: хомољски, фрушкогорски липов мед, качерски, ђердапски, власински, делиблатски и ртањски, као и мед с Таре. Ртањски мед је почетком ове године добио првог овлашћеног корисника.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish