Image Alt

Етно храна и пиће

Најновија књига „Укуси Врања” доноси причу о културно-историјском и гастрономском наслеђу града Боре Станковића, чувеној наслаганој пити самси, пилетини са тараном, пропећу, трљаници, коњичким пуслицама, црвенцима…Књига „Укуси Врања”, у издању Завода за проучавање културног развитка, доноси причу о културно-историјском и гастрономском наслеђу града мерака и севдаха.

Јесен је време за бундеву која је изузетно здрава. Од ње се могу правити најразличитија јела али најслађа је сигурно пита бундевара. Она је симбол не само јесени већ и жетве па се некад редовно припремала да се почасте комшије које су помагале у сеоском домаћинству

Александар Тодоровић успео је да на винску карту Европе и посебно Француске врати књажевачко виногорје, а његова винарија, с погледом на долину Сврљишког Тимока испод старопланинског масива, пример је успешног рада Љубав према родној груди Србији, вину и поштовање културе друге домовине Француске определили су Александра Тодоровића

На скупу лидера највећих светских економија у престоници Индије протеклог викенда, на менију су биле две ствари: геополитика и просо. Занемарена, али одржива житарица, некада познат само као храна за птице, налазила се на сваком хотелском менију у граду, док су челници незападних земаља преузимали доминацију

Легенде Девојачког бунара Да ли је песак из Делиблатске пешчаре заиста летео до Беча и упао у шољицу чаја Марије Терезије или сведочи о несрећној љубави – само су неки од митова везани за дине и доље овог краја „Ја ћу вам говорити о једној земљи коју ви

Од своје постојбине испод Хималаја, из југозападне и централне Азије, орах Старог света лепо се уклопио у климу Балкана, а свој дан добио у јужнобанатској Црепаји. Сместио се у оквир Великогоспијинских дана, подарио назив новој манифестацији „Његово величанство – орах”. Није било ни дилеме шта ће бити

Јединствена и једна од највећих манифестација посвећена производима од млека одржава се данас сутра у Горњој Горевници код Чачка. – Ради се о продајном сајму и дегустацији кајмака и најбољих врста сирева из региона. Многи посетиоци биће у прилици да окусе рертке врсте ових производа, али и

Новка Павић, Љиљана Кери и Мирјана Пилиповић, чланице Удружења жена „Орхидеја“ из Банатског Великог Села, поновиле су прошлогодишњи успех и направиле најбољи ајвар, победивши на гастрономском такмичењу „Изађи ми на теглу“ које се 7. септембра одржало у Кикинди. Друго место припало је чланицама КД „Еђшег“, а треће

Обланде су колач који се прави веома лако и брзо, а наше баке су га обожавале Састојци: 2 листа обланде 3 паковања пишкота 700гр. џема од шљива 200мл. воде 200гр. шећера 250гр. маргарина 300гр. чоколаде 300гр. млевених ораха 300г. млевеног кекса Припрема: У дубљу шерпу ставити воду и

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish