Image Alt

Јoш један велики успех за туризам Требиња

Јoш један велики успех за туризам Требиња

Град Требиње је и ове године, на гала церемонији Конференције о зеленим дестинацијана, која је одржана у Талину, у Естонији, сврстан међу 100 најбољих прича одрживог развоја у области туризма, а овај пут, представљена је понуда активног одмора у граду под Леотаром.

Ријеч је о пројекту ReTRail,, који је провела Развојна агенција – TREDEA са партнерима, а чији резултат је проширење понуде активног туризма у нашем граду, кроз главну активност ревитализацију бициклистичке стазе којом је некада пролазио популарни Ћиро.

Дражен Бошковић, замјеник градоначелника и координатор цијелог пројекта је истакао да је Град Требиње, већ трећу годину заредом, укључен у програм Греен Дестинатионс и да је и ове године требињска прича препозната као јако квалитетна и одржива.

“У овај пројекат су укључени сви они пружаоци туристичких услуга који се налазе дуж те трасе али и сви они гђе имамо садржаје активног одмора, попут Парка природе Орјен и остале локације у Требињу. Надам се да ћемо са овом причом доживјети бар приближно исти успјех као што смо имали 2021. године, када смо побиједили са пројектом Херцеговачке куће. Ово је први круг, сада слиједе наредни кругови такмичења, надамо се да ћемо ове године бити међу три првопласиране приче одрживог развоја”, каже Бошковић.

Ово је велики успјех за најјужнији град Српске.

“Јер послије Атине, Берлина, појавили смо се у Естонији на једном од најпрестижнијих догађаја који се организују у области туризма. За Требиње се поново чуло и сигурно је ово један од најбољих могућих видова промоције како Требиња тако и свега онога што ми имамо у туристичког понуди. Надамо се да ћемо наставити са овим успјесима”, рекао је он.

 

Илустрација: Требиње је  међу 100 најбољих прича одрживог развоја у области туризма

 

Жеља је да кроз овај програм, до краја године, Град Требиње добије и сертификат о одрживости дестинације.

“Бићемо прва дестинација у БиХ која ће то постићи, а друга дестинација на простору Западног Балкана послије Тивта, који је прошле године добио тај престижни сертификат. Надамо се да ћемо до краја године успјети да остваримо и тај резултат”, каже Бошковић.

Конференцију организује глобална организација Green Destinations, а теме конференције су представљање одрживих рјешења и најбољих пракси за ефикасно управљање туристичким дестинацијама, дигитална трансформација у туризму те сарадња јавног и приватног сектора.

Учешће представника Требиња организовано је кроз пројекат EU4Business Recovery и подршку ГИЗ-а.

Извор: https://seesrpska.com/trebinje-ponovo-medju-top-100-najboljih-prica-odrzivog-turizma/

ФОТО: Туристичка организација Требиње/ Facebook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish