Image Alt

Швајцарци редовни гости у селу Овсиште

Швајцарци редовни гости у селу Овсиште

Миљојка Лукић из села Овсиште, успела је тада да своје искуство из Швајцарске примени и у Србији. Сеоским туризмом почела је да се бави након што се са мужем поново вратила у свој завичај.

Сопствено газдинство било је довољно да спроведе своју идеју у дело.Кућа јој јеудаљена од пута, природа која је окружује је прелепа и коцкице су се склопиле. Први гости су почели да пристижу прво је дошла како они кажу једна жена из Београда са два унучета и после тога је све ишло својим током.

Имала је породични апартман и неколико засебних соба. Миљојка је кувала за све госте, имала домаће сировине, товила свиње, хранила кокошке, а кувала је на смедеревцу. За доручак је спремала качамак од свог белог кукуруза који се меље на оближњој воденици, за ручак је месила интегрални хлеб који се пече у фуруни…

Илустрација: Гости јој долазе из Београда али и Швајцарске, а на менију су домаћи специјалитети

Гости највише воле сарме, пихтије… Највише гостију долази из Београда, а има их и из Швајцарске који се редовно враћају, прича Миљојка за Агромедију.

Лукићи се овим послом баве зато што воле а не зато што им је морање. Миљојка се нада да ће овај посао да наставе млађи укућани који сада уз њих стичу прва знања.

Миљојка је тада нагласила да ово није посао данас хоћу, сутра нећу, пет дана радим, па три не радим, него посао који се ради стално и где нема викенда па ко реши да се упусти у сеоски туризам мора прво добро да размисли.

Миљојка је тврдила да се никад нису готово ни рекламирали јер у њиховом случају реклама иде од уста до уста и да је најбоља реклама препорука.

Извор: https://biznis.kurir.rs/novcanik/4316888/miljojka-s-muzem-dosla-iz-svajcarske-pa-iskustvo-primenila-u-ovsistu-napravila-cudo-njenom-biznisu-ne-treba-ni-reklama-video

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish