Image Alt

Отац Предраг Поповић објаснио шта значи када се Света Петка јави у сну

Отац Предраг Поповић објаснио шта значи када се Света Петка јави у сну

Он прича о свим животним темама, а пођелио је и са пратиоцима и причу када је једном приликом сањао Свету Петку.

Наиме, многи се питају како треба да се тумачи ако им се Света Петка укаже у сну, а отац Предраг Поповић је изнио своју ситуацију и мишљење.

Дакле, њему је Света Петка дошла у сан, а каже да ћете да знате да је ово знак од Бога само ако се у сну појави и знак крста.

– Имао сам прилику да разговарам са Светом Петком и да је видим, што је оставило на мене дубок траг. У то вријеме сам био вјероучитељ, живио сам у Врњачкој Бањи, а моја супруга је била трудна са Теодором. Ујутру је требало да идемо на литургију. Те ноћи сам сањао призор, позадине није било, само свјетло, а једна монахиња је мазила, љубила и тјешила моју трудну супругу. Отац Герасим ми је рекао да се сан не тумачи уколико у њему нема знак крста, јер сам ђаво може да узме облик светитеља, али крст не може. Прилазим јој и она мене. Питао сам је: “Ко сте ви”, она одговара, “Ја са мати Параскева”, Имате ли ви крст” – питао сам је.

– Она помјера одору, а испод ње крст од ораховине. Ја сам се повукао, а она је наставила да тјеши моју супругу. Кренули смо у цркву ујутру, када сам се пробудио, отишао сам у олтар где сам помагао и погледао сам да ли је неко устао да моја супруга сједне.

Чудотворна црква Свете Петке

 

 

Погледам и видим Ивана сједи, а поред ње монахиња у црном и мази је и љуби је и грли је, баш као у мом сну. Завршава се литургија, Ивана прилази са овом монахињом и каже: “Ово је мати Параскева из манастира Свете Петке код Шапца.” Ја јој кажем шта се догодило претходне вечери, а она се окрене мојој супрузи и каже јој: “Душо, не брини тебе је мати Параскева узела под заштиту, биће све у реду и породићеш се без проблема – испричао је отац Поповић, преноси нпортал.

Истакао је како је тај сан за њега био потврда да је муж глава и да обоје треба да знају за то.

– Господ се открива и мени и њој, то је брак, двоје као једно тијело, мени се Господ јавио у сну, а њој на јави, објаснио је отац Поповић.

Илустрација: У капели Свете Петке на Калемегдану налази мали прст светитељке

 

Света Петка је рођена у граду Епивату, код Калитракије у Малој Азији крајем 10. века, потицала је из имућне и побожне породице. Замонашила се послије смрти родитеља у цркви Свете Софије у Цариграду, а послије тога је провела године у пустињи у посту, молитви и усамљеничком животу. према предању, у сну јој се јавио анђео и упутио је у отаџбину да шири вјеру Христову.

Њене мошти су преношене много пута, а на молбу кнегиње Милице, почивале су и у Београду. Данас се у капели Свете Петке налази само њен мали прст.

Извор: https://srpskainfo.com/to-je-ostavilo-na-mene-dubok-trag-otac-predrag-popovic-objasnio-sta-znaci-kada-se-sveta-petka-javi-u-snu/

ФОТО: Printcreen Youtube/ Званичан канал оца Предрага Поповића

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish