Кафа од јабуке по рецепту Васе Пелагића
Јабука је воће које је и те како здраво. Поред тога што се често налази на трпезама, као састојак многим десертима, јабука може бити и лек. Познати народни учитељ Васа Пелагић посебно је волео јабуку, коју је називао „дивним родом“, и сматрао је да њих треба увек
Волите јагоде? Кад прочитате ово волећете их још више
Јагоде имају бројне бенефите за здравље. Али шта се дешава са вашим телом када свакодневно једете јагоде? Хајде да истражимо чињенице о нутритивној вредности јагода, њихове здравствене бенефиције и потенцијалне ризике на које треба обратити пажњу. Нутритивна вредност јагода Једна шоља целих јагода (око 144 грама ) садржи следеће,
Ево зашто је добро пити јабуково сирће пре спавања
Јабуково сирће је природни еликсир широког спектра љековитог деловања. Доносимо десет добрих својстава јабуковог сирћета која можете да осјетите уколико попијете једну кашичицу свако вече прије спавања, и вјерујемо да ће вам убрзо то постати навика. Третирајте бол у грлу јабуковим сирћетом Оно има антибактеријско дејство и створиће
Напитак који су пили наши стари и били здрави
Основ доброг здравља је јак имунитет који може да се супростави вирусима и сачува организам од болести. Здрава исхрана је најбољи начин да се имуно систем ојача, а сок од цвекле, јабуке је прави еликсир који ће подаље од вас држати вирусе и прехладу. Цвекла је поврће
Препарат за имунитет по манастирском рецепту
Зима је период бројних вирусних инфекција дисајних путева. Ово зиме, како се чини, сви су болесни, а чекаонице су препуне у Домовима здравља. Јак имунитет је основа за борбу против вируса, прехладе и грипа. И док многи посежу за разним суплементима и прашковима из кесице, заборавља
САВЕТ: Како и зашто треба користити матични млеч
Неуобичајено превртљиве временске прилике и свакодневни стресови натерали су чак и оне махом немарне према свом здрављу, посебно после пандемије, да кроз промишљенији начин исхране и измену животних навика помогну сопственом имуном систему да ојача. Ако желимо да у потпуности сарађујемо с природом и њеним даровима
Ово је 5 најздравијих врста хлеба
Хлеб направљен од целог зрна обично нуди највише хранљивих материја. У продавницама постоји на десетине различитих врста хлеба, и неки су богатији храњивим супстанцама од других. Одређене врсте природно су богате влакнима, витаминима и минералима. Друге су направљене од рафинисаних житарица и обично садрже додате витамине и
ГЉИВЕ НАШИХ КРАЈЕВА – ВЕЛИКИ ЖБУН
Гљива велики жбун (Мерипилус гигантеус) је потенцијално лековита али је, са те стране, недовољно изучена. О лековитости постоји само један напис који је, ипак, недовољан да би се са сигурношћу тврдило да је тако. Но, узимајући у обзир место раста и метаболизам, потенцијално би и ова
ШЉИВА – Од ње ваља и смола из стабла
Шљива, српско плаво злато и главни састојак нашег националног пића – ракије шљивовице. У питању је воће из породице руже са округлим или дугуљастим модро плавим плодовима који се користе у исхрани. Осим у свежем стању од шљиве се праве џемови, мармеладе, разни намази, сокови, а