Image Alt

Лена има 9 година и мајстор је за бурек

Лена има 9 година и мајстор је за бурек

Лена Кљајић из Обреновца најмлађи је бурек мајстор у Србији. Њени родитељи власници су локалне пекаре, а Лена од малена раме уз раме са њима учествује у прављењу пецива и бурека.
Лена Кљајић није као све њене вршњакиње. Ова девојчица из Обреновца од своје пете године прави ситна пецива, а од осме меси развлачи тесто и прави буреке као професионалци.

Док јој се тесто за бурек “одмара” веште руке мале Лене ролају и кифлице и рол виршле, које ће касније продавати у пекари свог оца.

Обучена у праву пекарску униформу са марамом на глави, ова девојчица раме уз раме са својим оцем, већ искусним пекаром, развија тесто за питу. Као прави професионалац, пребацује га и преко главе, а затим меси укусне буреке.

– Лена је сама показала интересовање да учи овај занат, а ја сам ту да јој помогнем да научи да буде прави бурек мајстор, и све да ради ручно и да не ради машински – каже њен отац.

Слободно време Лена воли да проводи са својим коњима, а од недавно се у њеној штали нашло и ждребе.

Испод њених постова на Инстаграму нижу се само речи подршке и похвале:

” Браво девојчице, бисер у овом дигиталном времену, ово је нешто најлепше што сам данас видела! У мору изгуљених вредности, коначно светло на крају тунела… ” само су неки од коментара из целог региона.

Извор: https://www.blic.rs/slobodno-vreme/mala-lena-je-najmladi-burek-majstor-u-srbiji-od-svoje-pete-godine-pravi-peciva/tv4xzyp

ФОТО: Printscreen Youtube/ Најжена – Alo. rs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish