Image Alt

Етно бренд 2024: Награђени најбољи произвођачи

Етно бренд 2024: Награђени најбољи произвођачи

 

Етнобренд 2024 је обележен доделом признања најистакнутијим српским произвођачима у различитим категоријама. Ова награда истиче значај очувања традиционалних вредности и подршке домаћим произвођачима који својим радом доприносе развоју локалних заједница и промоцији српских производа на тржишту.

Корпоративни бренд за производе од лековитог биља

Земљорадничка задруга “Мели” из Грезне, Књажевац, добитник је награде за своје производе од лековитог биља. Мештани Грезне, који се углавном баве воћарством и производњом лековитог биља, успели су да својим висококвалитетним етеричним уљима освоје признање у овој категорији.

Робни бренд у групи прераде воћа и поврћа

Земљорадничка задруга “Еуро воћар” из Крушевца – Лазаревца је награђена за своју ракију од јабуке. Ова задруга, позната по вишедеценијској традицији узгоја садног материјала, примењује савремене технологије и сарађује са водећим институцијама у области производње и прераде воћа и поврћа.

Коорпоративни бренд за производњу киселог купуса

Земљорадничка задруга “Пољо-флора” из Топонице, Кнић, добила је награду за свој Гружански кисели купус. Овај производ, познат по специфичном укусу и златно-жутој боји, успешно се пласира на домаћем и западноевропском тржишту.

Коорпоративни бренд за производе од воћа и поврћа

Земљорадничка задруга “Повртар” из Београда, Борча, која је основана 1965. године, награђена је за своје производе од воћа и поврћа. Задруга је значајно допринела развоју пољопривреде на подручју општине Палилула.

Коорпоративни бренд за производњу јабука

Земљорадничка задруга “Михајловац” из Михајловца, Смедерево, награђена је за своје успехе у производњи јабука. Ова задруга обрађује 40 хектара земље и поседује засаде јабука на површини од око 6 хектара.

Корпоративни бренд за мед и пчелиње производе

Пољопривредна задруга “Златни рам 031” из Добрача, Ариље, награђена је за своје производе од меда и пчелињих производа. Ова задруга се истиче квалитетом својих производа, захваљујући специфичном биљу које расте на овим пропланцима.

Корпоративни бренд за прераду воћа и поврћа

Прва женска задруга “Ртањске домаћице” из Валакоња, Бољевац, добила је награду за свој допринос преради воћа и поврћа. Ова задруга је формирана од стране власница пољопривредних газдинстава са циљем креирања квалитетних домаћих производа.

Корпоративни бренд за производњу јаја

Компанија „NP PANIĆ-TRADE“ из Рипња, Београд, награђена је за производњу јаја. Породица Панић, која води ово предузеће већ више од 30 година, успела је да обезбеди константни квалитет својих производа.

Корпоративни бренд за производњу и прераду ораха

Компанија „Stefan Chandler“ doo из Качарева, Панчево, награђена је за своје висококвалитетне и сертификоване саднице ораха. Засади ораха у Качареву, захваљујући породици Маџовски, примењују нове агротехничке мере и технологије.

Корпоративни бренд за сеоски туризам и очување традиције

Домаћинство Јовановић-Сунчев брег из села Бара, планина Кукавица, добило је награду за свој допринос сеоском туризму и очувању традиције. Ово домаћинство је прво регистровано сеоско планинско домаћинство у Јабланичком округу и нуди разноврсне активности за своје госте.

Робни бренд у групи месо и производи од меса

Пољопривредно сточарска задруга “Моравка” из Каоне, Чачак, награђена је за своје производе од моравке, аутохтоне расе свиња. Ова задруга истиче се производњом димљене сланине и кобасица припреманих на традиционалан начин.

Робни бренд у групи месо и прерада меса

Пољопривредно газдинство Бојовић из Брезовице, Чачак, добило је награду за своју домаћу кобасицу и сланину од аутохтоне расе Моравка. Горан Бојовић, власник газдинства, познат је по својим заслугама у ширењу и промоцији ове расе.

Регионални бренд у групи вина

Сеоско газдинство Владислав Тошић из Бара, Црна Гора, награђено је за своје вино од нара. Овај производ, који је први из Црне Горе добио ово престижно признање, истиче се својим јединственим карактеристикама и географским пореклом.

Регионални бренд у групи сокова и безалкохолних пића

Пословна јединица Екстра сокови из Бара, Црна Гора, награђена је за свој сок од дивљег нара. Овај производ је познат по својим лековитим својствима и производи се у ограниченим количинама.

Робни бренд у групи млеко и млечни производи

Пољопривредно газдинство Терзић из Мокрина, Кикинда, добило је награду за свој Мокрински сир. Овај производ је познат по својој висококвалитетној изради и традиционалној рецептури.

Робни бренд у групи прерада житарица и уљарица

Пољопривредна задруга “Ресагро” из Дубља, Свилајнац, награђена је за своје производе од кукуруза осмака. Ова задруга успешно пласира своје производе на тржиште Србије и истиче се у производњи белог кукурузног брашна и кукурузног гриза.

Робни бренд у групи млеко и производи од млека

Млечни производи “Тадић” из Горње Буковице, Ваљево, добили су награду за своје сиреве од крављег млека. Ова компанија се истиче производњом разноврсних димљених сирева, који су идеални за гриловање и других специјалитета.

Захвалнице су додељене и угледним новинарима, који су у свом дугогодишњем високопрофесионалном раду допринели афирмацији и унапрeђењу српског задругарства, пољоприврeде и сeла.

КОСТА РАЈЕВИЋ, новинар добио је захвалницу за праћење и подршку задругарству, а ДУШАН КАТИЋ, новинар АГРО ТВ захвалницу за промоцију задругарствa и етно производа.

Цео списак добитника можете преузети овде: 2024. Etno brend godine -Spisak nagradjenih (2)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish