Image Alt

Фестивал трубе у Гучи

Фестивал трубе у Гучи

Фестивал трубе у Гучи је један од најпознатијих фестивала у Србији и одржава се у Гучи, месту у западној Србији, сваке године у последњој недељи у августу. Ова манифестација привлачи велики број посетилаца, како из Србије, тако и из целог региона и света.

Главна атракција фестивала је такмичење оркестара трубача, који долазе из целе Србије и учествују у неколико категорија. Ово такмичење представља врхунац фестивала, а оркестри изводе традиционалне музичке композиције, као и модерне аранжмане. Поред тога, на фестивалу су присутни и други учесници, као што су трубачке секције из фолклорних ансамбла, народни певачи и плесачи.

Уз трубаче, на фестивалу се одржавају и бројни други догађаји, као што су народни сабори, изложбе рукотворина и старих заната, гастрономски специјалитети, такмичења у спорту, као и друге културно-уметничке манифестације. Сама атмосфера на фестивалу је веома жива и весела, са пуно музике, плеса, хране и пића, и то је оно што га чини једним од најбољих доживљаја сеоског туризма у Србији.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish