Image Alt

Посна чорба од коприве по манастирском рецепту

Посна чорба од коприве по манастирском рецепту

Манастирска чорба од коприве је веома здравља, пуна је хранљивих материја, а потребно је мало времена да је направите. Као створена је за дане поста јер ћете добити енергију и побољшати крвну слику.

 

Састојци:

  • 1 кг листова младе коприве
  • 2 л воде
  • 1 већа главица црног лука
  • 1 веза першуна
  • 4 чена бијелог лука
  • 3 кашике брашна
  • 2 кашике биозачина
  • 1 дл јабуковог или сирћета
  • со

Припрема:

1. Свјежу коприву добро опрати и спустити у кипућу воду, обарити, па је извадити и ситно исјецкати.

2. У воду у којој се кувала додати ситно исјецкан црни и бијели лук, као и претходно уситњену барену коприву.

3. Крчкати десетак минута, па чорбу зачинити брашном размућеним у хладној води, биозачином, сољу, сирћетом (с њим не претерујте) и на самом крају додати сјецкани першун.

Чорба је најљепша када је послужена с домаћим препеченим хљебом.

Извор: https://www.glassrpske.com/cir/zivot-stil/hrana-pice/manastirska-corba-od-koprive-idealna-za-dane-posta-a-izuzetno-je-zdrava/514674

ФОТО: Printscreen Youtube/ ТВ Храм

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish