Зашто сир не треба чувати у пластици у фрижидеру
Било да желите да га додате у сендвич или да га нарендате на тестенину, тврди сир је намирница која се налази у скоро сваком домаћинству, али не знају сви како да га правилно чувају да би остао свеж и без буђи све док могуће. Већина тврдих сирева долази у пластичној амбалажи и најгора ствар коју можете учинити након отварања је да их оставите у тој амбалажи.
Иако већина нас то ради, то је погрешан начин и сир ће се брже покварити, а једна куварица је на ТикТок-у поделила шта заправо треба да радите са сиром након што га отворите. Уместо да га и даље држите у пластичној фолији, куварица Кетлин Ешмор је предложила да га умотате у посебан „папир од сира“.
Послужиће и папир за печење
Папир од сира је заправо воштани папир и одлична је алтернатива пластичним омотима за храну, не само за сир, већ и за разно воће, поврће и хлеб. Али не брините, ако немате тај папир, није смак света, јер можете користити оно што већ имате у својој кухињи, а то је папир за печење.
„Желите да сир може да дише. Сир има тенденцију да има већи ниво влаге, ако не може да дише, влага се заробљава и сир постаје легло бактерија и буђи. Само га умотајте као лепо мало поклон, и видећете да траје три до четири пута дуже у фрижидеру него ако га оставите у пластици“, објашњава Ешмор у видеу.
Извор: https://www.krstarica.com/zivot/vas-dom/znate-li-kako-se-pravilno-cuva-sir-u-frizideru-nikako-u-plastici/