Рецепт за посне крофне хит на интернету
У време Ускршњег поста многи људи практикују уздржавање од одређених намирница, али, такође, често траже укусне и здраве рецепте који ће задовољити њихова непца.
Рецепт за посне крофне на друштвеним мрежама прегледало је више од 2 милиона људи и ова посна посластица је у рекордном времену постала прави хит.
Ево како да је припремите у данима пре Ускрса:
Састојци:
- 40 грама свежег квасца
- 2 кашике шећера
- 1 кашика брашна
- 2 кесице ванилин шећера
- 100 мл уља
- 300 мл млаке воде
- 200 мл киселе воде
- корица од 1 непрсканог лимуна
- 1 кг брашна
- 1 кашичица соли
Припрема:
Растопите квасац са две кашике шећера у млакој води и додајте једну кашику брашна. Када се квасац активира, додајте му уље, киселу воду, изрендану корицу лимуна, а затим постепено и брашно. Умесите тесто у које сте додали и кашичицу соли. Оставите да надође око пола сата. Развуците тесто дебљине 2-3 центиметра на радној површини, исеците крофне чашом и оставите да одстоје око 15 минута пре него што почнете да их пржите у дубоком врелом уљу.
Готове крофне можете само посути прах шећером, а можете их напунити и џемом по жељи.
Извор: https://magazin.politika.rs/scc/clanak/570302/gastronomija/posne-krofne-recept-koji-je-videlo-2-miliona-ljudi#google_vignette
ФОТО: Pixabay