Image Alt

Четири наша специјалитета на листи најбољих на свету

Четири наша специјалитета на листи најбољих на свету

Бурек са сиром, пазарске мантије, пита са бундевом, гибаница и слична јела која се праве са корама и тестом прави су гушт за сваког гурмана у Србији. Просто су храна која не може да се прескочи, посебно за некога ко не може да се одлучи које јело му је међу омиљенима.

Ако питате кулинарски магазин “ТTasteAtlas”, није им много тешко било да направе листу најбољих јела са корама и тестом на територији Европе. И управо ова јела која смо на почетку текста набројали нашла су своја “места под сунцем”.

Бурек са сиром је заузео највише место на листи, а прате га мантије. На првим местима су јела из Португалије и Грчке, а када је реч о нашим суседима, јела из Босне и Херцеговине су најзаступљенија на овој листи.

Ово је листа најбољих 15 јела са корама и тестом:
1. Пастел де Ната (Португалија)

2. Пастел де Белем (Португалија)

3. Тригона панораматос (Грчка)

4. Бугаца (Грчка)

5. Пачки (Пољска)

6. Фокача ди реко кол формађио (Италија)

7. Баница/Зелник (Северна Македонија)

8. Кроасан (Француска)

9. Бурек (Босна и Херцеговина)

10. Канебуле (Шведска)

11. Баница са сиром (Бугарска)

12. Бурек са сиром (СРБИЈА)

13. Пазарске мантије (СРБИЈА)

14. Фоскакиа (Грчка)

15. Апфелструдел (Аустрија)

56. Гибаница (СРБИЈА)

96. Бундевара (СРБИЈА)

Извор: https://ona.telegraf.rs/recepti-i-priprema/3862130-4-specijaliteta-iz-srbije-su-na-listi-najboljih-100-jela-sa-korama-ili-testom-u-evropi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish