Старински рецепт за џем од јагода који ћете љубоморно чувати
Многи људи обожавају јагоде и жао им је што веома брзо прођу. Ипак, постоји начин да их сачувате, додуше у прерађеном облику, и за хладне зимске дане. Ево како на најлакши начин можете да направите домаћи џем од јагода у којем можете уживати током целе године. Овај рецепт је испробан више пута и сви су одушевљени. Па да кренемо.
Потребно:
- 1 кг јагода
- 600 гр шећера
- 1/2 лимуна
Припрема:
Уколико можете да нађете најбоље је да узмете домаће јагоде јер су много слађе и имају мање воде, па је потребно знатно мање времена за кување.Након што добро оперете јагоде ставите их у шерпу, у један ред, па одозго ставите шећер. У зависности од тога колико је јагода слатка процените колико шећера је потребно. Оставите да стоји бар сат времена, а затим ставите да се кува на највећој температури око пола сата. Током кувања одозго ће се појавити пена, коју треба скидати кашиком. Пред крај кувања додати сок од лимуна и скинути са ватре. Припремити тегле, а потом сипати у теглу затворити металним поклопцем па теглу окренута наопако до сутра ујутру.Кад се охлади можете га конзумирати.
Извор: https://glossy.espreso.co.rs/zdravi-i-srecni/recepti/217007/dzem-od-jagoda-starinski-recept-za-pola-sata
ФОТО: Pixabay