Србија поново на листи најбољих
Сви знамо да је Србија земља у којој је месо често на трпези, било као главно јело или пређело. Онда следећа листа и не треба много да нас зачуди.
Наиме, познати кулинарски сајт “Taste Atlasс” објавио је листу најбољих сухомеснатих производа и на њој су своја места пронашла два производа из Србије. Погађате?
У питању су ужичка и златиборска пршута.
Ужичка је заузела високо 11. место, док је Златиборска још толико даље – 22. место.
У наставку погледајте листу најбољих:
1. Пршута храњена иберијским жиром (Шпанија)
2. Иберијска пршута 100% храњена жиром (Шпанија)
3. Иберијска пршута (Шпанија)
4. Парма пршута (Италија)
5. Пршута Серано (Шпанија)
6. Пршута Сан Данијеле (Италија)
7. Његушка пршута (Црна Гора)
8. Пршута алентехо (Португалија)
9. Пршута Кампо Мејор и Елвас (Португалија)
10. Пршута баранкос (Португалија)
11. Ужичка пршута (Србија)
Извор: https://ona.telegraf.rs/recepti-i-priprema/3887367-dva-suhomesnata-proizvoda-iz-srbije-na-listi-najboljih-u-evropi-pogadjate-li-koji-su-u-pitanju