Image Alt

Да ли знате шта је врбовачка пера?

Да ли знате шта је врбовачка пера?

Најстарија пита од домаћих кора и сочног фила која се правила у доба старе Југославије.

Састојци:

  • 350-400 мл млаког млека
  • 600гр оштрог брашна
  • 100гр отопљеног маслаца
  • 20гр свежег квасца

Фил:

  • 700гр свежег сира
  • 2 јаја
  • 1 павлака
  • 2 кашике кукурузног брашна
  • со
  • сусам
  • око 50 гр путера

Припрема:
Активирајте квасац, а потом активиран квасац сипајте у брашно. Додајте отопљен маслац и мало млека. Умесите тесто у глатку смесу. Оставите тесто да одмори 45 минута.

Направите фил од 700 грама младог сира, јаја, павлаке, кукурузног брашна и путера.

Развуците тесто шире од плеха, па средину попуните са умућеним филом, а остатак текста ставите преко фила. Пеците на 200 степени Целзијуса око 45 минута.

Извор: https://www.novosti.rs/c/recepti/peciva-i-pite/1350464/vrbovacka-pera-najstarija-jugoslovenska-pita-sira-kukuruznog-brasna

ФОТО: Printscreen/youtube Деда Милетова кухиња

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish