Image Alt

Како сачувати свеже грожђе за зиму, а није слатко (ВИДЕО)

Како сачувати свеже грожђе за зиму, а није слатко (ВИДЕО)

Сачувајте омиљено воће за зимске хладне дане. Сачекајте да се мало ужелите летњих укуса, па онда посегните за првом теглицом. Нећете веровати, али окус грожђа ће остати непромењен.

Састојци:

  • грожђе
  • вода
  • шећер

Припрема:

Бобице са гроздова поскидати и ставити у посуде, па добро опрати. Затим напуните чисте тегле бобицама грожђа до врха. Затим сваку теглу напунити водом до врха, па у сваку теглу додати пуну кашику шећера.

Тегле чврсто затворите одговарајућим поклопцима.

Велику шерпу напуните водом, па у њу убаците тегле са грожђем окренуте наопачке. Загрејте до кључања, а онда нека ври око 5 минута. Затим склоните шерпу са ватре и оставите да се све добро охлади. Охлађене тегле са грожђем пребаците у оставу или на неко хладно и тамно место. Немојте их стављати у фрижидер.

Овако спремљено грожђе може да се једе већ након неколико дана, преносе медији.

Погледајте видео снимак припреме грожђа на овај начин:

Извор: https://www.krstarica.com/kuvar/saveti/recept-koji-je-odusevio-sve-sacuvajte-grozdje-za-zimu-u-tegli-a-da-ne-istruli-video/

ФОТО: Printscreen Youtube/ Лековите биљке

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish