Image Alt

100 ансамбала из целог света на фестивалу фолклора у Влашкој

100 ансамбала из целог света на фестивалу фолклора у Влашкој

Међународни фестивал фолклора у Влашкој, који је до сада угостио више од 100 фолклорних ансамбала из наше земље и далеких крајева света, био је по двадесет први пут домаћин друштвима која негују аутентичну културу својих земаља у Јужној Америци, друштима из региона са којима нас повезује територијална блискост и домаћим друштвима која негују културну баштину спрског народа.
– Импресивно је видети да народно стваралаштво које је настајало вековима и опстало до данашњих дана, преносе млади људи, пуни воље и енергије. А сам фестивал од оснивања остао је веран првобитој концепцији – промоцији народног стваралашта као непролазне вредности у ризници националне културе, повезивању људи и неговању пријатестава међу њима – рекао је на отварању фестивала председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и нагласио да ће општина увек давати подршку оваким манифестацијама.

Илустрација: Домаћин фестивала био је КУД “Шумадија” из Влашке код Младеновца

 

Фестивал фолклора у Влашкој организовало је Културно уметничко друштво „Шумадија“ под покровитељсгвом Градске општине Младеновац.

Извор: https://www.agrotv.net/vlaska-i-ove-godine-bila-odlican-domacin-medjunarodnog-festivala-folklora/

ФОТО: КУД Шумадија/ Facebook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish