Посна чорба од коприве по манастирском рецепту
Манастирска чорба од коприве је веома здравља, пуна је хранљивих материја, а потребно је мало времена да је направите. Као створена је за дане поста јер ћете добити енергију и побољшати крвну слику.
Састојци:
- 1 кг листова младе коприве
- 2 л воде
- 1 већа главица црног лука
- 1 веза першуна
- 4 чена бијелог лука
- 3 кашике брашна
- 2 кашике биозачина
- 1 дл јабуковог или сирћета
- со
Припрема:
1. Свјежу коприву добро опрати и спустити у кипућу воду, обарити, па је извадити и ситно исјецкати.
2. У воду у којој се кувала додати ситно исјецкан црни и бијели лук, као и претходно уситњену барену коприву.
3. Крчкати десетак минута, па чорбу зачинити брашном размућеним у хладној води, биозачином, сољу, сирћетом (с њим не претерујте) и на самом крају додати сјецкани першун.
Чорба је најљепша када је послужена с домаћим препеченим хљебом.
Извор: https://www.glassrpske.com/cir/zivot-stil/hrana-pice/manastirska-corba-od-koprive-idealna-za-dane-posta-a-izuzetno-je-zdrava/514674
ФОТО: Printscreen Youtube/ ТВ Храм