Image Alt

“Магличфест” српски витезови подно зидина Студенице

“Магличфест” српски витезови подно зидина Студенице

Испред зидина средњевековног манастира Студенице одржана је шеста по реду виштешко-музичка и сценска манифестација „Маглич фест“ у организацији Туристичке организације Краљево

Посетиоци фестивала су имали прилике да уживају у витешким борбама витеза у тешким оклопима, стреличарском умећу и прецизности принчева и принцеза на коњима, али и посебној атракцији- борби оклопника на коњима.

Илустрација: Атрактивне борбе витеза у оклопима

 

Поред витешких борби, посетиоци ове, већ традиционалне манифестације која се одржава испред зидина Студенице, могли су се упознати са старим занатима, соколарством, средњевековном опремом и оружјем и свакодневним животом у витешком селу. Они храбрији су се могли окушати у стреличарству и мачевању.

Илустрација: Посетиоци на платоу код манастира Студеница

 

Најмлађима је посебну атракцију представљали жонглер на штулама и “уживо” сусрети са витезовима, принчевима и принцезама, тако да су многи пожелели да се фотографишу са њима.
Ова свејеврсна средњевековна бајка, сваке године привлачи све већи број посетилаца, из свих крајева Србије.

Извор: https://sputnikportal.rs/20230904/vitezovi-princevi-i-princeze-uzivo-ispred-zidina-manastira-studenica-odrzan-maglic-fest-foto-1160777265.html

ФОТО: Горан Шлјивић ТО Краљево/ Facebook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish