Image Alt

Карневал на Дрини, реком пловило све што плута

Карневал на Дрини, реком пловило све што плута

Спуст Дрином, од Рогачице до Љубовије, био је јуче централни је догађај двонедељне манифестације у Љубовији – 22. Дринске регате, најдуже у Европи, са 40 километара дугим пловним путем. На осмочасовну пловидбу, од Рогачице до Љубовије, кренуло је око хиљаду пловила са посадама из свих крајева Србије, Балкана, па и света.

Уз паузу за ручак, на пола пловидбеног пута, у Трешњици, сви су безбедно стигли до Љубовије, Циља регате, која чува сећање на дринске сплаваре који су „Зелеником“ грађу превозили до Саве.

„Манифестација нам је омогућила да су наши смештајни капацитети заиста сви попуњени, чамци су сви издати. Не само на територији наше општине, такође и у околним општинама. Заиста су сви смештајни капацитети издати, сви чамци, тражи се место више“, истиче Јелена Тешић, директорка ТО Љубовија.

Илустрација: Пловидба је трајала осам сати од Рогачице до Љубовије

 

Госте регате, привлачи добар провод на води, али и спортска догађања, представе, концерти, који се организују током двонеденље манифестације. Дринска регата у Љубовији, завршава се данас планинарењем по Торничкој Бобији.

“Дани Дринске регате” је најстарија манифестација ове врсте и одржава се почетком јула сваке године од 2001. Према проценама ове године окупило се око 30.000 људи.

Извор: https://www.rts.rs/magazin/Zanimljivosti/5229587/cela-srbija-u-malom-na-22-drinskoj-regati-najduzoj-u-evropi.html

ФОТО: ТОС и ТО Љубовија/Facebook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish