Image Alt

Чудо у цркви у Жаркову хтели да спале икону она проплакала

Чудо у цркви у Жаркову хтели да спале икону она проплакала

Друштвеним мрежама данас се проширио видео иконе Богородице с Христом, а из очију Богородице се сливају сузе.

Овај видео поделила је на свом X налогу Вероучитељица која наводи да је присуствовала том чуду и снимила га.

Видео је, како наводи, настао у Храму Вазнесења Господњег у Жаркову, а уз видео поставила је и поруку:

„Икона донета у Цркву у Жаркову је проплакала. Замислимо се над собом, својом породицом и српским народом, јер се оваква чуда никада не дешавају случајно“.

Уследио је велики број коментара међу којима многи изражавају сумњу да се ради о чуду, већ је у питању кондензација са зидова, пуцање водоводне цеви, или нешто слично.

С друге стране има и оних који верују да се из очију Богородице на икони сливају праве сузе и да је то велико чудо, али и велико упозорење.

У православном свету нису ретки случајеви да се из икона Христа, Богородице или светаца сливају сузе или излива свето уље, које онда верници узимају и помазују се с њим у жељи за дубљим духовним искуством, али и за оздрављењем.

Илустрација: Чудо у цркви Светог Вазнесења Господњег у Жаркову

Такође, постоје и многе чудотворне иконе пред којима су се догађала разна исцељења. Чудотворена иконе и чуда пред иконама деценијама се преиспитују, али без обзира да ли верујете или не, многа места на којима се налазе те свете слике или предмети су место ходочашћа и наде многима којима је остала још нада у помоћ „од горе“, али и онима који на тим местима учвршћују своју веру.

Да ли је на овом видеу заиста приказано чудо, или не, процените сами.

Иначе, на друштвеној мрежи Facebook уз видео снимак иконе која точи сузе Зора Витас је објавила и следећи пост:
– Икона коју је, као остећену, ставио неко да изгори на бадњаку за Бадње веце у Жарковацкој цркви и коју је брат Милан склонио…после је проплакала.

Извор: https://www.dnevnik.rs/index.php/magazin/zanimljivosti/proplakala-ikona-bogorodice-sa-hristom-u-hramu-u-zarkovu-ovako-nesto-se-ne

ФОТО: Facebook/ Емилија Ђорђевић

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish