Image Alt

Моћна порука оца Предрага Поповића (ВИДЕО)

Моћна порука оца Предрага Поповића (ВИДЕО)

Оговарање је нажалост многим људима постала навика која се практикује уз шољу кафе, као неки вид зависности који се практикује у комуникацији са колегиницама, пријатељима, члановима породице. Колико год несвесни у тим тренуцима, важно је да освестимо да оговарање делује лоше по нашу душу, угрожава односе са другим људима и не доноси нам ништа добро.

Зато је важно да пре него што нешто изговоримо, будемо свесни тежине тих речи. Оговарање је обмана, лаж, гласина поткована злом намером. Трач нарушава нечији интегритет и достојанство, може да повреди другу особу, њена осећања, а у вама буди негативност.

Отац Предраг Поповић, свештеник чије духовне и животне поруке слуша и прати велики број људи на Интернету, у јендом видеу на свом Youtube каналу говорио је и о оговарању. Ево зашто никада не треба да оговарамо:

“Када кренете да оговарате људе које волите, ви сте већ реварили њих и ви сте већ пустили ђавола у ваш однос. Ви сте већ мржњу унели међу вас, и ту љубав не може да цвета. Никада немојте да оговарате људе које волите, ђаво ће наћи начин да то дође до њихових ушију и ваш однос више неће бити исти. То се зове раскол – објаснио је отац Предраг.”

Такође, отац Предраг говорио је и о људима који вам преносе да су вас други оговарали, па је поделио једну поучнупричу:

“Дође човек и каже “знаш овај те је оговарао, причао је то, то,то и то о теби”. Рекох није спорно то што је он причао о мени него зашто се он осећао тако лагодно да то прича пред тобом о мени. Значи, чим он пред тобом прича, значи да ти учествујеш у тим разговорима. Јел тако? У тим причама? А он као хоће знаш да испадне па дође он да ти се похвали… Ти људи који са вама оговарају друге исто са другима оговарају вас, то је прилично јасно. То што ћеш ти да одеш задњи из тог друштва не значи да сутра те неће неко оговарати” – каже отац Предраг Поповић.

Постоји тако пуно дивних сазнања, искуства и порука које можемо да поделимо једини са другима. Речи које охрабрују, теше и радују, поруке љуабви, мира, савети који могу некоме помоћи и олакшати. Чак и када то освестимо, често се можемо пронаћи у друштву које практикује оговарање.

Тада је је важно да имате свест о ономе што говорите, да не учествујете, а када осетите порив за оговарањем, важно је да ћутите и суздржите се од изговарања трача, или да промените тему и предложите да причате о нечему што ће вам свима више користити. Потрудимо се да превазиђемо лошу навику оговарања и издигнемо се изнад таквог вида токсичне комуникације.

 

Извор: https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1240831/pouke-oca-predraga-popovica

ФОТО: Printscreen Youtube/ званични кнала оца Предрага Поповића

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish