Чувају бабино имање и сећање на деду Солунца
У селу Пилица, три километра од магистралног пута Бијељина-Зворник, породица Јовановић успјешно се бави сеоским туризмом. Домаћинство које се простире на два хектара, једино је на овом подручју регистровано за ђелатност, која посљедњих година доживљава праву експанзију. Брачни пар Јовановић, Јелка и Цвјетко, за овај пионирски подухват
Нови хит међу винским туристима
Винску сцену у Сремским Карловцима последњих година осим појаве нових винарија, па их сада има више од двадесет, карактерише и градња угоститељских и смештајних капацитета за ноћење туриста у оквиру њих, а не само дегустационих сала. Међу њима има и винарија из других места чији власници су
Свештеник и син направили газдинство са 4 звездице
Била су времена када се стихијски напуштала Србија, али дође и тренутак презасићења животом ван матице и жеља да се врати. Ово је прича о свештенику Србољубу Милетићу, који је пре 40 година желео промену, који је отишао после школовања у Аустралију, али се Србији вратио.
Економски значај руралног туризма
Рурални туризам доприноси развоју руралног подручја у економском, културном и социјалном смислу. Ова мера руралног развоја доприноси повећању прихода, постизању конкурентности и потпунијем искоришћавању ресурса. Велики проблем руралних подручја у нашој земљи представљају миграције становиништва. У потрази за бољим животним условима, школовањем, запослењем становништво се сели у
“Доживи Србију” – мења се тренд путовања
Статистика показује да се Срби све чешће током лета одмарају у дестинацијама у Србији, планинама и у бањама, истиче директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић. Наводи да су Руси и даље најбројнији страни туристи, али да расте и број америчких гостију. Посебно наглашава да је девизни
Код Брке има све од меда и ракије до најукуснијег меса са Таре
На Тари, Владимир Павловић, познатији као Брка, узгаја свиње расе моравка. Ове свиње су познате по својој отпорности и квалитету меса, а Брка наглашава значај природног окружења и високог процента органске хране у њиховом узгоју. Брка описује узгој моравки као процес који захтева стрпљење и посвећеност: „2019.
Брус развија сеоски туризам
Са 13 и по хиљада становника на 600 км2 , општина Брус једна је од најмање насељених у Расинском округу. Шансу за оживљавање села на источним падинама Копаоника група младих из Жарева види у развоју туризма и афирмацији манифестација какве се током године организују у сваком
Поскупело печење али и друге угоститељске услуге
УГОСТИТЕЉСКЕ услуге у Србији у јуну ове године биле су скупље за 11,1 одсто него у истом месецу лане. Према подацима Републички завод за статистику, храна је поскупела за 9,7 процената, а у оквиру ње топла и хладна предјела за 10,4, а готова јела за осам одсто.
Откривамо вам старински рецепт за сок за који кажу да је права церемонија укуса
На салашу код Сарића праве га по старинском рецепту који буди успомене из детињства; А ево и од чега је Ива и Зоран са пуно љубави и поштовања према традицији стварају овај ароматични напитак, претварајући слатке мирисе пролећа у праву чаролију за непце. Све је започело
Зашто расте број ноћења у овом месту?
ДЕЛИБЛАТО: На крај села, у улици Бориса Кидрича 12 у Делиблату, налази се етно–кутак и кућа од цигле, са живином и јарићима у дворишту, базенима, смештајем, шанком, лежаљкама, миром, свежином и липама које су се посебно намирисале за наш недавни долазак. „Делиблатска чарда”, дашак домаћинске атмосфере окићене