Image Alt

Станислава прави најбољи златарски сир ово је њена тајна

Станислава прави најбољи златарски сир ово је њена тајна

Већ традиционална Златарска сиријада одржана је крајем августа у селу Божетићи – престоници сира и млечних производа, њени учесници углавном су планинке и планинци са падина Златара.

На Госпођендански сабор у планинско село Божетиће, надомак Нове Вароши, похрле готови сви произвођачи сира, па уз музику и лепо дружење, учествују у такмичењу за најбољи златарски сир.

Овододишња сиријаде 19 је по реду, а циљ организације је промоција једног од највећег бренда нововарошког краја. Прво место и титулу победника сиеијаде понела је Станислава Обућина из Буковика, друго место Дамњан Рољевић, а треће место заузео је Драго Бојовић из Мишевића.

По речима победнице манифестације, она нема наручит рецепт за најбољи златараки сир, а како каже, претежно све планинке “сире” на исти начин.
– Укус и квалитет сира доста зависе од испаше крава, а сам процес од млека до кришке сира је идентичан код свих нас који се овим бавимо – рекла је победница.

Најскупљи сир на свету: 2 кг продато за 30.000 евра

 

Прва Златарска сиријада одржана је на превоју Булатовићи, 1997. године, на фарми земљорадничке задруге из Нове Вароши. Наредне сиријаде углавном су се организовале у селу Божетиċи, на месту где се и дан данас бира најбољи златарски сир.

Извор: https://biznis.telegraf.rs/agro-biz/3739308-stanislava-pravi-najbolji-danas-je-na-zlataru-izabran-najbolji-zlatarski-sir-ovo-je-tajni-recept

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish