Image Alt

Лековита својства јаја од јапанске препелице

Лековита својства јаја од јапанске препелице

Јаја од јапанске препелице важе за еликсир здравља. Бројна истраживања у Русији, Јапану и Кини показала су да имају изузетна лековита својства и да могу да их користе сви од мале деце до старих особа. Јаје јапанске препелице је тешко 10-13 грама односно пет пута је мање од кокшијег. Има меку љуску светло до тамно смеђе боје прошарано тамним флекама. Јаје јапанске препелице садржи пет пута више фосфора, седам пута више гвожђа и око десет пута више комплекса витамина Б у односу на кокошије, изузетно су хранљива и лако сварљива а при том садрже само 15,8 калорија. Утичу на успоравање старења ћелија у организму и бржи опоравак после болести и операција. Руски лекар Булгаков тврди да јаја јапанске препелице имају добар утицај на наш централни нервни систем и метаболизам, стимулишу стварање крви и побољшавају рад желудачно-цревног тракта. Чувају се у фрижидеру до 60 дана, могу се термички обрадити али тада губе сва лековита својства па се најчешће конзумирају у сировом стању.

У превентивној и терапијској употреби јаја јапанске препелице конзумирају се сирова, а лековита дејства имају само оплођена јаја. Важно је напоменути да ова јаја нису лек већ помоћно средство у лечењу, па је препорука да се консултујете са лекаром пре употребе.

Илустрација: Пре употребе јаја од јапанске препелице у терапеутске сврхе неопходно је консултовати се са лекаром

 

Могу се јести и ако се узимају лекови, осим ако је у упутству за употребу лека наведено да се у току терапије леком избегавају беланчевине или ако је лекар забранио узимање беланчевина у току терапије одређеним леком.Пацијенти који имају оболелу жуч, односно они којима су лекари забранили употребу млека, меса, сира и кокошијих јаја, треба да буду врло опрезни и да их никако не конзумирају пре консултације са лекаром.

Конзумирају се сирова, цела дневна доза заједно жуманце и беланце, на празан стомак 30 минута пре оброка. У току терапије не треба конзумирати алкохол, а терапије јајима могу се понављати после паузе.Како се јаја конзумирају сирова треба водити рачуна од кога их купујете како се не бисте заразили салмонелом.

Препоручују се и људима за опоравак након болести и операција. Искуства многих људи који су користили лековита јаја јапанских препелица у својој исхрани показују да ова јаја имају и позитиван утицај на потенцију код мушкараца.

Извор: Етно Србија

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish