Image Alt

Здрав и укусан домаћи сок од кајсије

Здрав и укусан домаћи сок од кајсије

Време је кајсија које су изузетно здраве па их у овом периоду треба јести што више. Сад је и време за припрему домаћег џема, мармеладе али и сока од кајсије.
Поклањамо вам рецепт за домаћи густи сок од кајсија по рецепту наших бака. Припрема се једноставно, изузетно је здрав и без конзерванса.

Састојци:

  • 5 кг кајсија
  • 500 г шећера
  • 1 екстракт ваниле
  • 3 л воде

Припрема:
Кајсије опрати и очистити од коштица. Самлети у мултипрактику или на машини за месо. Додати шећер и воду. Поклопити и оставити на хладно преко ноћи. Ставити да се кува сок са аромом ваниле, кад прокључа, кувати још 10 минута. Флаше опрати стерилисати у загрејаној рерни. Сок процедити кроз ситну цетку или пасирку за парадајз, а можете оставити и пулпу ако волите, па сипати у флаше. Умотати у ћебе и оставити да се тако постепено хлади преко ноћи. Од 5 кг кајсије добија се око 7 литара густог сока.

Извор: Етно Србија

ФОТО: Pixabay

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish