Да ли сте скоро правили обланде са шљивама?
Обланде су колач који се прави веома лако и брзо, а наше баке су га обожавале
Састојци:
- 2 листа обланде
- 3 паковања пишкота
- 700гр. џема од шљива
- 200мл. воде
- 200гр. шећера
- 250гр. маргарина
- 300гр. чоколаде
- 300гр. млевених ораха
- 300г. млевеног кекса
Припрема: У дубљу шерпу ставити воду и шећер да проври. Додати маргарин и чоколаду и када се све растопи и проври, склонити са рингле. У врелу смесу додати млевени кекс и орахе. Када сте направили фил можете да приступите мазању обланде.
На један лист обланде намажите џем од шљива па ставите фил, а потом опет слој џема од шљива, а онда пишкоте натопљене у млеку. Преко пишкота намажите џем, па фил, па џем па други лист обланде. По врху опет можете да ставите џем и орахе. Оставите да се колач стегне у фрижидеру пар сати.
Стручњак објашњава у чему је проблем и зашто шљиве и брескве нису отровне