Image Alt

УЛАГАЊЕ: Визиторски центар Царичинг град и хотелски капацитети

УЛАГАЊЕ: Визиторски центар Царичинг град и хотелски капацитети

Премијерка Србије Ана Брнабић обишла је данас радове у Јабланичком округу, а као најзначајнији туристички комплекс означен је Царичин град који би ускоро могао да се нађе на Унесковој листи заштићених локалитета.

„Цео тај део Србије добија ново лице и ја сам дошла да видим како напредују радови. То није значајно само за те округе, већ за целу Србију. Царичин град и Јустинијана прима су бисер археологије Европе”, поручила је премијерка.

Она је у обраћању новинарима подвукла да људи треба да виде шансу за стварање породице и њихов индивидуални раст у мањим срединама и да су стога такви пројекти од изузетног значаја.

У складу са тим, Брнабић је додала да ће држава понудити сву могућу подршку и помоћ домаћем инвеститору да ревитализује хотел „Царичин град“, нагласивши да је Влади изузетно важно да се искористе капацитети овог хотела због развоја туризма у том крају.

Понудићемо сву могућу помоћ и подршку да то постане репрезентативан објекат у најкраћем могућем року и да тако трасирамо пут економског развоја Јабланичког округа, донекле и Топличког округа, али и општине Лебане, поручила је она.

Премијерка је поновила да ће Влада испунити оно што је обећала на обележавању првих 100 дана рада и да ће се враћати да види којом динамиком иду радови.

„Археолошка ископавања на Царичином граду трају преко 100 година, од 1919., а цео археолошки сајт смо тек сада оградили. Сад радимо овај Центар за посетиоце. Какво благо ми имамо у Лебану, а да ништа до сада нисмо као држава ту урадили…”, изјавила је Брнабићева.

Извор: https://www.srbija.gov.rs/vest/726477/razvoj-turistickog-potencijala-jablanickog-i-toplickog-okruga.php

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish