Image Alt

Чувари традиције и православља из Уба посетили КиМ

Чувари традиције и православља из Уба посетили КиМ

Удружење Великодушност из Уб-а основано је 2023. године са циљем да пружи помоћ  материјално угроженим породицама, помоћ српском народу на Косову и Метохији али и да организује посете православним светињама ради очувања православне вере и традиције.

Захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију, организовали смо своју прву хуманитарну посету  почетком априла  током које смо боравили на Космету. Том приликом уручили смо помоћ нашем народу вредну пола милиона динара. Овом приликом помогли смо на хуманитарном концерту у Штрпцу организованом за дечака Василија који болује од хипотоније мишића са 250.000  динара. Такође, Удружење је  доделило помоћ од 50.000  динара манастиру Будисавце, а трећа подршка обезбеђена је у виду једнократне  стипендије студенткињи Хемијског факултета у Косовској Митровици која је тренутно на мастер студијама. Њој је обезбеђена подршка вредна 1000 евра.

Чланови Удружења су поделили и значајну помоћ у храни и одећи. Ту је било брашна, уља, шећера, слткиша, обуће и одеће у вредности преко 1500 евра. Такође, ово Удружење и ако младо и тек на почетку свог рада дало је помоћ и за цркву у Урошевцу.

„Посетили смо манастир Високи Дечани где смо присуствовали светој литургији, затим Пећку патријаршију, Манастир Будисавце у којем се налази сестринство  које чине три монахиње. Оне пркосе приликама и бодљикавој жици којом су опасане пренео нам је председник Удружења Горан Даничић и додаје: „Посетили смо  и манастире светих Архангела у Призрену, Грачаницу и Соколицу. Имали смо и ту част да присуствујемо концерту Фенечких бисера у Штрпцу, где смо осетили толики понос што се Србином зовемо. Циљ је испуњен и желимо да оваквих посета имамо што више. Нови пројекат нашег Удружења је помоћ оцу Небојши у Истоку где се одвија тежак живот Срба повратника. Овом приликом молимо све грађане који желе да помогну рад нашег  Удружења да своје донације уплате на рачун код Поштанске Штедионице број: 200-3693990101886-05″.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish