Image Alt

Пре 130 година Александар Обреновић дошао на Златибор, а како је данас?

Пре 130 година Александар Обреновић дошао на Златибор, а како је данас?

ТУРИЗАМ У СРБИЈИ ДОЖИВЉАВА ЕКСПАНЗИЈУ: За првих шест месеци регистровано 5.5 милиона ноћења а 10 одсто остварено на Златибору (ФОТО)

Да је Златибор једна од најпосећенијих дестинација не само у Србији, већ и у овом делу Европе потврђују и званични подаци, као и оборени рекорди током првих шест месеци ове године. Укупно је остварено 5,5 милиона ноћења, а 10 одсто реализовано је управо на Златибору.

– Златибор је изузетно важан на туристичкој мапи Србије. То је дестинација која сваком госту има шта да понуди и прати светске трендове. Осим здравстевног и спортско-рекреативног, ово је планина која је идеална за све љубитеље природе. Прате се захтеви модерног тржишта и уз разноврсност садржаја даљи развој је неминован. Радује ме што ћемо имати још доста заједничких активности, рекла је на свечаној Академији Марија Лабовић директорка ТОС.

На овој свечаности уручене су награде заслужним појединцима, који су несебично дали свој допринос да се туризам на Златибору убрзано развија.

 

– Чак и пре 130 година преносио се глас о златиборском кајмаку, пршути, о чистим, планинским изворима. Тада су на Златибор долазили случајни гости, али добар глас се брзо и далеко ширио. Сада имамо дестинацију која обара рекорде, Стопића пећина, водопади у Гостиљу препознати су свуда, а њихове фотографије обилазе свет. По великанама заслужним за развој туризма на Златибору улице носе називе, а из поштовања према њима и свему што су учинили ми ћемо се и даље трудити да унапредимо наш Златибор, изјавио је директор ТО Златибор, Владимир Живановић.

Са Италијанима нема шале, чипују сир да би заштитили своју производњу и гарантовали квалитет

РИНА

Извор: Tanjug

ФОТО: АГРОПРЕСС

https://www.dnevnik.rs/drustvo/turizam-u-srbiji-dozivlava-ekspanziju-za-prvih-sest-meseci-registrovano-55-miliona-nocena

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish