Image Alt

Подрињe и Рађевинa на несвакидашњи начин

Подрињe и Рађевинa на несвакидашњи начин

Адреналински спортови постали су све привлачнији за туристе, који уз пратњу професионалаца, имају прилику да природне лепоте наше земље упознају из ваздуха, али и помоћу ендуро мотора или квадова. Планина Гучево у близини Лознице, полазна је тачка за разгледање Подриња и Рађевине на несвакидашњи начин.

Када са врха Гучева туристи полете у тандем лету параглајдером, поглед им се из ваздуха пружа преко Дрине до Романије, плодног Подриња и Мачве, па све до брдовите Рађевине. На више од хиљаду метара, сви страхови, кажу, нестају, а остају успомене за цео живот.

“Летели смо неких двадесет минута, заједрили смо на висину од 1.330 метара, провели смо горе неко време и онда смо се безбедно спустили доле у Бању Ковиљачу“, рекао је Огњен Вујичић, из Бјељине.

“Имала сам жељу да пробам. Предивно искуство“, рекла је Драгана Ђорђевић, из Младеновца.

Са Гучева параглајдером се лети током целе године, а уз добар смер ветра и искуство професионалаца који током године у ваздуху проведу око сто сати, безбедност је на највишем нивоу.

“Летимо, користимо енергију природе, немамо уке, немамо буке, горе је невероватно, значи мир и тишина, нека наша просечна брзина варира тридесет и педесет, тако да немате осећај кретања“, истакао је Бранислав Јовановић, пилот параглајдера.

А када из ваздуха слете на тло, туристи настављају свој пут кроз нетакнуту природу помоћу квадова и ендуро мотора. Шумске стазе Гучева, Борање и Мачковог камена прилагођене су и за професионалце који траже екстрмени доживаљај, али и за почетнике који воле мирну и сигурну вожњу.

 

Судећи ећи по броју туриста, чувеном сплаварењу плаховитом Дрином ускоро би могло да парира и летење параглајдером уз планинске ветрове Гучева. Адреналин је, кажу, загарнатован на оба места, али је поглед из ваздуха на залазак Сунца непроцењив.

 

 

 

 

 

Припремила Славица Ђиновић

ФОТО: Print screen

https://www.rts.rs/magazin/Zanimljivosti/5262352/adrenalinski-sportovi-za-hrabre-turiste-na-1300-metara-visine.html

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish