Image Alt

Додељени подстицаји за сеоски туризам

Додељени подстицаји за сеоски туризам

НОВИ САД – Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручио је данас уговоре за доделу средстава по конкурсу намењеном унапређењу сеоског туризма. Укупна вредност одобрених инвестиција износи близу 28 милиона динара.

Уговоре је власницима регистрованих пољопривредних газдинстава са територије АП Војводине уручио подсекретар Александар Пановски.

Он је истакао да је реч о новој мери ресорног секретаријата, подршци руралном развоју путем проширења економских активности пољопривредних газдинстава у области туризма, угоститељства и старих традиционалних заната.

“За ове намене Секретаријат је определио 20 милиона динара, што представља учешће од близу 72 одсто. Право на ова средства остварио је 31 корисник. На овај начин настојимо да подржимо веће упошљавање власника сеоских пољопривредних газдинстава и у другим ресорима. Желимо да пружимо подршку младима за останак на селу, те дамо шансу развоју њихових економских активности и ван пољопривреде те да подстакнемо сеоски туризам”, истакао је Пановски.

Поврат средстава у оквиру овог конкурса је 60 одсто, а уколико су у питању жене, лица млађа од 40 година и пољопривредници који живе на подручјима са отежаним условима рада – поврат средстава је и до 70 одсто.

 

Извор/Фото: Покрајинска влада, Дневник.рс

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish