Image Alt

Да ли знате шта је глампинг и зашто је све популарнији?

Да ли знате шта је глампинг и зашто је све популарнији?

Глампинг је постао све популарнији начин одмора широм света.Има сличности са камповањем али је и много више од тога. Пружа уживање у природи али на другачији и луксузнији начин. Глампинг представља камповање у природи али уз бенефите савремене цивилизације као што су струја, вода, тоалет, интернет конекција. За разлику од класичних кампова који су често ограничени терминима платформе за глампинг обично омогућавају власницима земљишта да огласе своја места и пруже информације о могућностима за камповање, као и додатне услуге као што су тушеви, тоалет, прикључци за струју и друге погодности.
Глампинг се често сматра алтернативом класичном камповању, али са више комфора за госте и најбржи је растући вид туризма у свету.

 

Илустрација: Глампинг је врло развијен у Словенији где грађани сваки слободан тренутак користе да проведу у природи

ШТА СРБИЈА НУДИ?
Глампинг је све популарнији у Европи, а предњачи Француска која нуди уживање у руралним крајевима и нетакнутој природи уз додир луксуза за одабрану клијентелу. Најпопуларнији гламписти су Холанђани који на овај начин уживају у својој али и другим европским земљама. Последњих година глампинг је све популарнији и у Србији која обилује природним лепотама, па је све више глампера посебно из иностранства који одлучују да на овај начин упознају лепоте наше земље. Постоје различите опције за глампинг у Србији, а неке од њих укључују боравак у дрвеним кућицама, шаторима или лукс камп приколицама. Глампинг локације најчешће су смештене у руралним подручјима, на планини, поред реке или језера, са погледом на виноград и представља спој опуштајућег одмора у природи. Осим тога, Србија нуди бројне природне атракције попут Националног парка Ђердап, Фрушке горе или Златибора, које су све популарне дестинације за камповање и гламповање.
Цене глампинга у Србији зависе од локације, сезоне, врсте смештаја и услуга, као што су базен или домаћа храна по жељи госта. Приликом гламповања туристи имају обавезу да воде рачуна о хигијени и да не нарушавају природне лепоте биљног и животињског света. Глампинг привлачи и туристе који држе до одрживог туризма и не желе да загађују животну средину. То су углавном високо образовани туристи. Такође, глампинг је атрактиван и за романтичне парове, који желе да проведу романтичан одмор у природи.

Глампинг шатори су комфорни, садрже дневни боравак, простране меке кревете, свилену постељину, лепе покриваче, раскошно су опремљени, стилизовани, многи имају и кухињу и купатило. Заиста се може рећи да су у рангу хотела од 4 звездице.

Извор: Етносрб

ФОТО: Златар /Туристичка организација Србије/ Facebook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish