Image Alt

Бања Врујци је са смештајем једна од повољнијих – бројни садржаји и третмани за побољшање здравља

Бања Врујци је са смештајем једна од повољнијих – бројни садржаји и третмани за побољшање здравља

Бања Врујци ове сезоне је дестинација за летовалиште многим домаћим туристима али и странцима. Иако многи на ову дестинацију долазе из медицинских разлога, много је више оних који су се упутили због природне лепоте и пристојних цена. То и јесте главни разлог зашто у цик сезоне у овој бањи празног смештаја скоро да нема, а шеталишта пуна као шибице.

Бања Врујци удаљена је од Београда око 110 километра, што је око сат и 20 минута вожње колима, па домаћи туристи могу и на викенд неплански да сврате. А то и јесте случај, посебно у летњим данима, имајући у виду да је бања смештена у долини између планине Сувобор и реке Топлице.

Ипак, према речима власника апартмана, долазак “на бум” у овом периоду године није добра препорука, јер слободне капацитете јако мало има.

У Бањи Врујци у августу се тражи место више
Међу бањама у Србији, Бања Врујци је са смештајем једна од повољнијих, имајући у виду да се креће се од 12 евра колико је ноћење у соби за једну особу. Апартмани у за две особе су око 20 евра, док су они већи за породицу са децом око 30, 35 евра.

Ипак само они који буду имали највише среће моћи ће да га “уграбе” по овим али и вишем ценама, јер како кажу станодавци, посебно овог августа “оду” за час.

– Код нас су сви капацитети попуњени до краја септембра. Интересовање је сваке године све веће, али ова година је посебна, нарочито август месец. Овако никада није било, да је оволика потражња. Да ли је топло лето, да ли цене, не знам, али чињеница је да је тражња значајно већа. Резервације су кренуле још у јануару, али како се приближавало пролеће и лето телефон не престаје да звони. Дешавало се да смо имали нека отказивања у међувремену али буквално истог дана то поново издам – каже нам један власник апартмана у бањи Врујци.

За оне који немају већ резервисан смештај а желе да иду у Бању Врујци наредна два три дана, нема много опција. То смо се уверили окренувши много бројева, али ништа боља ситуација није ни приликом онлајн резервација, где слободних капацитета има тек у даљини од неколико километара. Истина је да је ситуација је много боља током радних дана, али ако се резервише раније.

Апартман са доручком 35 евра
За оне који сада траже смештај у Бањи Врујци, апартман за две особе са доручком може да се изнајми за 35 евра. Иста смештајна јединица на бази исте услуге за 4 особе кошта 45 евра, што је фактички око 11 евра по особи. Занимљиво за посетиоце је што је смештај окружен зеленилом а у дворишту има и базен.

Сличне величине могуће је наћи и апартман за 38 евра, али на бази ноћења за 3 особе. Они који се рангирају као луксузнији, крећу се око 50 евра по ноћењу.

У самој бањи па и у околини постоји хотелски смештај који је око 100 евра по ноћењу за две особе. Међутим, према тренутном прегледу, чак и по овој цени неки ближи датуми су без капацитета.

У Бању Врујци иду и млади и стари
Бања Врујци смештена је између Мионице и Љига, у долини између планине Сувобор и реке Топлице. Домаћини а и статистика кажу да из године у годину ова бања својим садржајем и гостопримљивошћу привлачи све већи број домаћих и страних посетилаца, па се с правом може рећи да постаје све популарније место за одмор током целе године.

Овде се може наћи и забава за најмлађе, и спортски терени и базени за мало старије, а предивни паркови за све љубитеље природе. У прилог томе иду и цене смештаја и хране, које су буквално за свачији џеп.

Главна карактеристика бања у Србији су природне лековитости а за Бању Врујци њени лековити термални извори, чија температура воде може достићи и до 38 степени. Вода из ових извора богата је минералима попут калцијума, магнезијума, сумпора и других елемената који имају позитиван утицај на здравље и помажу у лечењу различитих здравствених проблема.

Најчешћи здравствени проблеми који се лече у овој бањи су:

Реуматска обољења
Кожне болести
Респираторне болести
Дегенеративне болести костију и зглобова
Нервни систем
Опоравак након повреда

Сви који бању посете први пут, не морају много да брину како ће употпунити време, јер туристичке организације организују туре које воде до свих најпознатијих атракција и природних лепота у околини Бање. Неки од њих су излети до Струганика и родне куће војводе Мишића, Рајца, Сувобора, Маљена.

Извор: https://www.blic.rs/biznis/moj-novcanik/u-ovoj-banji-trazi-se-mesto-vise-sve-bukirano-do-kraja-septembra-zbog-jeftinog/hjer6td

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish