Image Alt

Келтско село успешно завршило сезону

Келтско село успешно завршило сезону

Келтско село је тематски туристички комплекс смештен у спортско-рекреативној зони Инђије, на уласку у град из правца Новог Сада. Инспирисан животом Келта на овим просторима пре око 2.300 година, комплекс је забавно-едукативног карактера и намењен је пре свега деци. Идеја о изградњи туристичког комплекса у Инђији заснованог на теми Келта настала је још 2012. године када је израђено архитектонско идејно решење.

Успешно завршена сезона 2023 у Келтском селу у Инђији

Ове године Келтско село је почело са радом 18. марта, а 19. новембра затворило је своје капије за посетиоце. Поред бројних радионица у којима су активно могли да учествују посетиоци комплекса, организовани су и разни концерти, представе за децу и одрасле, као и манифестације.

Током сезоне радним данима комплекс је посетило преко 250 организованих група деце предшколског и школског узраста из целе Србије, као и Републике Српске, док је викендом комплекс био отворен за све посетиоце. Са више од 35.000 посетилаца у овој години, премашен је прошлогодишњи број посета што овогодишњу, трећу по реду сезону у Келтском селу чини веома успешном.

У израду Главног пројекта, као консултанти архитектама, били су укључени археолози др Миодраг Сладић и др Стеван Ђуричић. Они су дали стручне смернице у вези са аутентичним изгледом објеката, начином изградње, материјалима који су се користили, као и наменама појединих врста објеката. Историчари Сања Југовић и Александар Стевановић су потом детаљно обрадили теме живота Келта на овим просторима са акцентом на детаљима везаним за њихову одећу, накит, оруђе, оружје, новац… Елаборати са прикупљеним подацима послужили су као основа за осмишљавање унутрашњег опремања и садржаја Келтског села.

Након неколико фаза изградње у протеклим годинама и великог дела реализације током 2021. године, радови на изградњи и опремању Келтског села завршени су у јуну и комплекс је свечано отворен 1. јула прошле године. Пројекат је реализовала Туристичка организација општине Инђија, највећим делом финансијским средствима Општине Инђија, уз субвенције Министарства трговине, туризма и телекомумикација и Покрајинског секретаријата за културу.

Туристички комплекс „Келтско село” добитник је е престижне награде „Најбоље из Војводине” за 2022. годину. У категорији услуга инђијски тематски парк добио је признање које је потврда доброг рада у области туризма.

Извор: Дневник, Келтско село

Фото: Келтско село 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish