Image Alt

Пензионерка од хобија исплела озбиљан бизнис

Пензионерка од хобија исплела озбиљан бизнис

Купују их зато што им је хладно и млади и старији, зависи ко како воли да носи. И дуго трају годину дана сигурно неће да се поцепају…

Пет игала потребно је да се исплету вунене чарапе од “вунене пређе”, објашњава пензионерка Д.М (66) из Врања. Већ три године плете од овчије вуне чарапе и попке и каже да јој је то разонода које се не одриче откад је у пензији. Међу муштеријама и млади и старији без изузетака.

А да вунене чарапе могу да буду и посебан поклон са посебним поводом наша саговорница открива за Курир.

“Од величине чарапа зависи колико иде пређа, колико иде та плетенина. Вунена пређа је од вуне овце. Све зависи од величине чарапа, али потребно је око 200 грама пређе”, напомиње наша саговорница.

На питање колико је времена потребно за израду чарапа одговара:

“А временски то зависи колико плетете дневно. Ако плетете цео дан пар чарапа биће готов за један дан, ако не потребна су два дана”.

Истиче да купаца има, јер сви волимо да навучемо топле чарапе када дође зима.

“Мени је то разонода седим кући пензионер сам данас мало, сутра мало прекосутра мало и онда “сплетем” чарапе. Данас мало радиш по кући, па изађеш прошеташ. Није ми то да седнем и да морам данас цео дан да плетем, али уклопи се и тај рад”. Осим чарапа пензионерка из Врања плете и собне патике тзв “попке”.

“Изнела сам два пара попки и већ сам их продала. Попке се брже исплету, јер су краће од чарапа”.

Цена вунених чарапа је 700, а попки 500 динара. Пензионерка Д. М. објашњава ко их купује и зашто.

“Купују их зато што им је хладно и млади и старији, зависи ко како воли да носи. И дуго трају годину дана сигурно неће да се поцепају. Купују и за децу попкице. Нема правила да ли је млад, стар. Ко воли да носи, он носи. То је добро за циркулацију то кажу и лекари. Лично ја их носим због циркулације . Вунене чарапе зими, а лети носим попке. Чак и спавам са њима искрено речено. Навучем их и носим на босу ногу. Увече имам један пар чарапа за спавање и кад ми се ноге загреју кад треба већ да се успавам скинем са ногу ослободим се и то је то”.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4323338/vranjanja-od-vunenih-carapa-razvila-biznis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish